Teatteriarvio: Energistä lapsekkuutta Korpilahden teatterissa

Korpilahden teatteri

Risto Räppääjä ja Pakastaja-Elvi

Ensi-ilta Korpilahden Teatterilla 10.8.2017

Suositun lastenkirjasarjan neljänteen osaan perustuvassa musikaalissa – jossa ironisesti on hyvin vähän räppäämistä – rummuttajapoika Riston (Hiski Toikkanen) ja hänen Rauha-tätinsä (Riikka Pietilä) talouteen kutsutaan Rauhan Elvi-serkku (Lotta Hakanen) tilapäiseksi avustajaksi. Risto suhtautuu siivoushulluun Elviin epäilevästi, varsinkin hänen kuultuaan oudon puhelinkeskustelun timanteista, jolloin Risto alkaa yhdessä kaverinsa Nellin (Saana Peltola) kanssa selvittää Elvin arvoitusta.

Iso osa tapahtumista keskittyi Elvin, Rauhan ja hänen herkän naapurinsa Lennartin (Teemu Kalliokoski) välisiin sekoiluihin. Usein Risto tuntui jäävän sivuhahmoksi omassa tarinassaan ja olisin toivonut lapsihahmojen persoonallisuuksia avattavan enemmän. Tosin aikuiskolmikon hätäisiin johtopäätöksiin perustuva absurdi kolmiodraama oli esityksen hauskinta antia.

Musikaalinumerot olivat taiten tehtyjä. Vaikka laulu ei aina ollut puhdasta – parin hahmon kohdalla näin oli luultavasti tarkoituskin – koreografia oli vauhdikasta, energistä ja tarkkaa. Ottaen huomioon esityslavan kapeuden koreografian laadukkuus on suoranainen ihme.

Risto Räppääjä ja Pakastaja-Elvi osittain luottaa katsojan tuntevan Räppääjän maailmaa jo entuudestaan, mutta siitäkin huolimatta hilpeä kokonaisuus vei mukanaan.

Ohjaus: Anu ja Iina Hakanen. Käsikirjoitus: Sinikka ja Tiina Nopola. Rooleissa: Hiski Toikkanen, Saana Peltola, Riikka Pietilä, Teemu Kalliokoski, Aada Brandt, Lotta Hakanen, Venla Salminen, Samu Hakanen, Liinu Koljonen, Essi Aaltonen, Jenina Salminen, Aleksi Kalliokoski. Lavastus: Hiski Toikkanen ja työryhmä. Puvustus: Anu Hakanen. Valot: Mikael Minkkinen ja Vertti Ruodemäki. Äänet: Karri Kuivanen

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .