Teatteriarvio: Etsiväkolmikon pieni suuri seikkailu

Lastenteatteri Loihun uutuus tarjoaa viihdyttävän ja koko perheelle sopivan puolentoista tunnin pienen suuren seikkailun.

Lastenteatteri Loihu

Etsivätoimisto Eeppinen Epäilys

Ensi-ilta Mäki-Matin perhepuistossa 13.7.2017

Sartsa, Niilo ja hänen veljensä Kaarle (Eeva Åkerblad, Joonas Purojärvi ja Kimmo Riikonen) ovat kolme kaverusta, jotka ovat perustaneet etsiväkerhon. Heidän ensimmäisenä toimeksiantonaan on löytää luokkatoverinsa (?) kadonnut kissa Frontside-Kolli. Rikoksesta epäillään paikallisia koviksia.

Etsiessään johtolankoja kolmikko löytää yksinäisen noidan (Anne-Mari Kuusisaari) ja tämän kissan (Ville Huovinen) mökille ja sitten juttu alkaa lähteä lapasesta.

Lastenteatteri Loihun musikaalikomedia pyrkii tuomaan nostalgian tunteen lapsuuden majaleikeistä syntyneistä ”pienen ihmisen suurista kokemuksista”. Käsikirjoitus onnistuukin oivaltavasti yhdistämään vanhaa ja uutta, esimerkiksi yhtä koviksista jäljitetään treffipalvelu Tunderin avulla. Muutenkin huumori on älykästä ja miellyttää sekä lapsia että aikuisia. Laulut ovat ihan mukiinmeneviä.

Myös henkilöhahmot ovat hauskoja. Sartsa on pomottaja, joka luulee aina olevansa oikeassa, Niilo on herkkä moraalinen keskus ja Kaarle on porukan jokamies. Myös noita ja kissa saavat sympatiat, ensin mainittu piilevällä melankolisuudellaan ja jälkimmäinen hyväntahtoisella hölmöydellään.

Jos jotain huomautettavaa on, niin se, että näytelmällä on vaikeuksia pitää juontansa kasassa. Pikkuetsivien löydettyä noidan mökin kadonneen kissan jäljittäminen jää taka-alalle, kun kolmikko alkaa säheltää noidan ja hänen loitsujensa kanssa. Myös joitain pieniä logiikkakompasteluja on, esimerkkinä kohtaus, jossa noidan taiat eivät hetkellisesti toimineetkaan, mutta syytä tähän ei selitetty.

Sanotusta huolimatta Etsivätoimisto eeppinen epäilys tarjoaa viihdyttävän ja koko perheelle sopivan puolentoista tunnin pienen suuren seikkailun.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Joonas Purojärvi. Rooleissa: Kimmo Riikonen, Eeva Åkerblad, Joonas Purojärvi, Anne-Mari Kuusisaari, Ville Huovinen. Apulaisohjaus ja koreografiat: Tiuku Holma. Lavastus: Joonas Purojärvi. Pukusuunnittelu: Eeva Åkerblad. Laulujen sävellys ja sanat: Joonas Purojärvi, Ville Huovinen, Eeva Åkerbald, Anne-Mari Kuusisaari.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.