Teatteriarvio: Eurooppa Neljän Paten viidakko tanssii ja soi

Teatteri Eurooppa Neljä

Pate, viidakon kuningas

Ensi-ilta TE4 Klubilla 2.2.2019

Ainakin vähäsen pelastettiin maailma! Ja siinä samalla pantiin jalalla koreasti niin että liaaninoksat pois. Teatteri Eurooppa Neljän musiikkiseikkailussa parasta ovat musiikki ja armoton seikkailu. Timo Parvelan lastenkirjaan perustuva esitys hohkaa trooppista lämpöä pakkasen keskelle - tai hohkaisi, jollei viidakko olisi vaarassa!

Onneksi apuun rientää valloittavalla vilpittömyydellä sankari-Paten nahkoihin astuva Tommi Niemi kaikenkarvaisine kumppaneineen!

Tanjalotta Räikän näytelmäksi käsikirjoittama ja ohjaama Pate, viidakon kuningas nojaa paljolti lastenteatterin peruselementteihin: paljon hassua, vähän jännitystä ja pikkiriikkisen kakkajuttuja.

Hyvässä mielessä ollaan teatterin tekemisen ytimessä, taikalaatikon uumenissa ja melkein sylityksin katsojaa. Teatterileikkiä tehostavat lystikkäät äänet ja salaperäiset valot sekä raikkaan sympaattinen puvustus. Kiertäväksi suunnitellun esityksen lavastus on kevyt, mutta kirvoittaa silti viisivuotiaalta vieruskaverilta mehevän ”waun”, kun viidakko aukeaa.

Leikin tiimellyksessä aikuiskatsoja uhkaa muutaman kerran tipahtaa jeepistä, mutta sellaistahan sademetsissä silloin tällöin sattuu.

Jotenkin sitä silti samastuu Maiju Jokisen herkästi tulkitseman Nils-pojan toiveeseen, ettei ilkeän kapteeni-isän rinnalla tarvitsisi koko ajan valloittaa maailmaa, vaan saisi rauhassa laskea matematiikkaa! Koheltaessa kun kompassi hukkuu.

Kaikeksi onneksi viidakossa raikaa Toni Lepistön säveltämä upea musiikki. Kiinnostavan monipuoliset kappaleet saavat katsomon hytkymään, ja nelihenkinen bändi elävöittää sademetsämaisemaa leikkisän ammattimaisesti. Karismaattinen Neija Välilä laulaa ja nauraa kaksoisroolissaan mukavan muhkeasti. Välilän vauhdikkaissa koreografioissa koko Eurooppa Nelosen porukka pääsee myös näyttämään tanssilliset taitonsa – mitä jos vaikka aivastettaisiin beatboxaten?

Viisivuotias vieruskaveri ainakin lennähtää penkistä ilmaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .