Teatteriarvio: Glitterhuuruinen matka maailmalla

Company Uusi Maailma

Cum Boys vol. 3 – Cum in

Jyväskylän Huoneteatterissa 9.7.2017

Minua oli varoitettu. Ihmiseritteitä tai ainakin jotain niitä muistuttavaa saattaisi lentää, kun Company Uusi Maailman (CUM) Cum Boysit tekevät kolmannen tulemisensa. Sirkusta, fyysistä teatteria ja tanssia yhdistävän CUM:n esitykseltä voisi muutenkin odottaa lähes mitä vain.

Tällä kertaa eritteet olivat kuitenkin vaihtuneet glitteriin, ja Jyväskylän Kesän oheisohjelmistossa nähty Cum Boys vol.3 – Cum In -tanssiesitys vei katsojan polveilevalle matkalle maapallon joka kolkkaan ja vähän sen ulkopuolellekin. Kahta ensimmäistä osaa näkemättä Cum Boys voisi hyvinkin olla tanssitrilogia ja Cum In sen päätösosa.

Ohjaaja Seija Hakkarainen on aiemmin kuvaillut muun muassa Yläkapungin Yössä esiintyneitä Cum Boysejä tuotokseksi, jossa Company Uusi Maailma kohtaa New Kids On the Blockin. Mielikuva oli läsnä myös sunnuntaina, kun neljä valkoisiin, ihoa myötäileviin kokopukuihin sonnustautunutta ja glitterein koristellutta nuorta miestä antoivat palaa.

"31 minuuttia ja risat" kestänyttä showta jaksottivat Jukka Kaikkosen mahtipontiset ja paikoin etnisyydestä ammentavat ja esitykseen täydellisesti nimetyt kappaleet kuten Hans Der Høettentot, Mojito Beach Forever ja Vietnamissa sua ajattelen. Myös Jere Suontaustan valot osuivat maaliin.

Tunnelmien skaala oli laaja. Yhdessä hetkessä poikabändin jäsenet olivat eksyneinä maailman huipulla, hieromassa glitteriä himokkaan fanin pakaroihin ja toisessa humaltuneina omasta ja toistensa ihanuudesta. Kolmannessa taas loppuunpalaneina retriitillä äitimaan syleilyssä.

Cum Boysien eli Henri Hiltusen, Markus Jokisen, Oula Karppisen ja Petteri Olkinuoran aistikasta ja rytmisesti tarkkaa työskentelyä oli huvittavuudessaan ilo seurata, vaikka sunnuntai-iltapäivässä lantiot eivät ehkä olleet parhaassa terässä ja tanssikuviot kirvoittivat kasvoille paikottaista epävarmuutta. Mutta toisaalta, ehkä juuri siitä tässä kaikessa olikin kyse.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .