Teatteriarvio: Kankkulan omaleimainen juhannus

Ammattilaisten heittäytyminen nostalgisten radio-ohjelmien tähdiksi saa yleisön lämpenemään nopeasti.

Savion lavan aluevaltaus teatteritilana on onnistunut. Kankkulan kaivo – kootut seokset on musisoinnin ja sanataiteen juhlaa. Ammattilaisten hykerryttävä heittäytyminen nostalgisten radio-ohjelmien tähdiksi saa yleisön lämpenemään nopeasti.

Musiikin monitoimimies Juse Venäläinen on käsikirjoittanut Kankkulan kaivon ja Tippavaaran hupailujen pohjalta esityksen, jossa vilisee tunnettuja persoonia. Hän on saanut kokoon osaavan porukan, joiden yhteispeli on sujuvaa ja riemukasta. Venäläinen on myös ilmetty Toivo S(K)ärki.

Markus-sedän, Markku Saarinen, radio-ohjelma Kankkulan juhannusjuhlilta ei mene kuin Strömsössä. Saarinen on hyvä tutussa roolissa, mutta myös laulajana ja tuuban soitossa. Marja Peura debytoi näyttelijänä Tippavaaran vanhana emäntänä antaumuksellisesti. Emäntä pitää poikansa ojennuksessa ja monopolin yritystoiminnassa. Jutut sensuroidaan tuon tuosta. Laulamaan hän olisi saanut heretä enemmänkin kirkastetta otettuaan.

Tangotähdet Jonna Ortju ja Teuvo Oinas ilahduttavat myös näyttelijöinä ja haitaristeina. Ortju hurmaa Neulasen Mantana ja Oinaan esittämä Tippavaaran nuori isäntä on melkoinen vekkuli. Heidän duonsa säteilee. Laulu- ja soittotaitoisella Eikka Happosella riittää hauskasti imitoituja estradihahmoja Eemelistä Synnöve Pulloon.

Pumppuveikoilla ja yhteislaulannassa sekä Sexfactor-kilpailussa on hulvatonta asennetta. Tuttujen laulujen uudet sanat, lavastus ja puvut istuvat tarinaan. Runsas yleisö kuului nauttivan.

Ikälisät sain itsellekin.

Käsikirjoitus ja ohjaus; Juse Venäläinen / ryhmä. Rooleissa: Markku Saarinen, Jonna Ortju, Teuvo Oinas, Marja Peura, Eikka Happonen, J. Venäläinen. Lavastus: ryhmä. Kulissien maalaus: J. Ortju. Laulujen tekstimuokkaus: M. Peura. Seuraava esitys sunnuntaina 9. 7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.