Teatteriarvio: Maaseudun juhannusuni

Kömin Teatteri

Juhannustauti

Ensi-ilta Riihikahviossa Liimattalassa 30.6.2017

William Shakespearin Kesäyön unta mukailevan maalaiskomedian keskiössä ovat aikuisuuden kynnyksellä olevat nuoret Lennart ja Sofia (Timo Pasanen ja Sofia Hermunen), jotka haluaisivat vain rakastaa toisiaan.

Esteenä tälle on Sofian isoisä, jolla oli metsänomistusriitaa Lennartin isoäidin kanssa, sekä Lennartin paras kaveri Taneli (Niko Dahlblom), joka on myös iskenyt silmänsä Sofiaan, eikä huomaa häneen ihastunutta Elisaa (Sanni Kalliokoski). Edellä mainitun lisäksi tarinassa on monia muitakin toisiinsa risteäviä romanttisia sivujuonia.

Kesäyön unesta on lainattu lähinnä tarinarunko, muutoin näytelmä käyttää omia henkilöhahmojaan. Omat suosikkini näistä ovat työnantajiensa loputtomaan riitelyyn kyllästynyt autokuski Pasi (Kari Hytönen) sekä lemmen ja muita hämäriä rohtoja keittelevä Shamaanitar (Iida Nousiainen), ensimmäinen sympaattisuuden, jälkimmäinen energisyytensä takia.

Kokonaisuutena käsikirjoitus tuo hauskoja hetkiä etenkin hämärimmissä kohtauksissa, mutta sillä on vaikeuksia luottaa yleisön päättelykykyyn. Usein hahmot sanovat ääneen asioita, joita nähtiin jo aiemmin ja välillä dialogit jäävät kiertämään kehää tehden kohtauksista staattisen oloisia.

Alkupuolella esiintyjät tuntuivat olevan varovaisia ilmaisussaan ja repliikeissä oli sammaltamista. Meininkiin alkoi tulla vauhtia puoliväliin mentäessä, joten ensi-illan jännittyneisyys haihtunee esityskauden edetessä.

Juhannustauti on peruskatsottava esitys, joka tarvitsee lisää tehoa alkupuolelle ja sujuvuutta dialogiinsa.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Juuso Kunelius. Rooleissa: Timo Pasanen, Elli Hyyrönmäki, Niko Dahlblom, Sanni Kalliokoski, Kari Hytönen, Sara Hepomäki, Essi Pylväläinen, Iida Nousiainen, Heikki Pasanen, Irina Kraft, Pertti Hujanen, Senja Savolainen, Matti Turpeinen, Antti Laiho. Koreografi: Moona Penttinen. Pukusuunnittelu: Iida Nousiainen. Puvustus: Sanna Pajunen. Musiikkisuunnittelu: Waldemar Suurkari, Juuso Kunelius.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .