Teatteriarvio: Oppia lohi käärmeiden keralla

Teatteriyhdistys Kulissi

Leo Lohikäärme

Esitys Survo-Korpelan latoteatterissa 18.6.

Teatteriyhdistys Kulissi on satsannut satunäytelmiin jo vuosikausia. Myös Leo Lohikäärme on suurella työryhmällä huolellisesti toteutettu teatterielämys.

Voin kuvitella projektin vieneen aikaa ja energiaa – lopputulos on sen mukainen. Esiintyjien yhteistyö suuresta ikähaitarista huolimatta välittyy katsomoon. Useilla lahjoilla varustetut nuoret nostetaan ansaitusti ”framille”.

Ohjaaja Marja Pylkäs saa ryhmänsä eloon. Kohtausten vaihdot ovat sujuvia ja dialogit herkullisia.

Julia Donaldsonin tarinaan on lisätty tuoreita sanontoja. Koulunkäynnin lomassa setvitään arjen haasteita. Taitava sekstetti tulkitsee Ella Kiviniemen tarttuvaa musiikkia, ja sanoitus sisältää lämmintä huumoria. Yliopettaja (Niklas Hynninen) räväyttää vetopasuunasoololla.

Viehkeät Haltiakertojat (Emma Oittinen ja Lyydia Pigg) huomioivat pieniä katsojia unohtamatta aikuisyleisöä.

Riina Leppiniemi näyttelee Leon roolin sydämeen käyvästi. Meni niin tai näin, se oli ”hieno homma”. Leo oppii toisten persoonallisten ja eloisien lohikäärmeiden kera erityistaitoja mainioilta opettajilta.

Herttaiselta Piia-tytöltä (Amanda Rekonen) Leo saa usein ensiapua ja tulee kerran yllättymään tytön suhteen. Sympaattinen pari.

Tarinaan tarvitaan vielä olentoja Puusta Kummitukseen ja Ritarista Hevoseen. Kukin sopii rooliinsa ihanan luontevasti. Lavastus ja puvustus sointuvat tähän satuun todella hyvin, aivan kuin Donaldsonin kuvakirjojen värikylläisyys.

Näytelmässä käytetään tilaa taitavasti, ja vaihtuvat koreografiat hengästyttävät kauneudellaan. Tanssivat ryhmät edustavat eri elementtejä, koiria tai persoonia. Sadun lumo toteutuu alusta loppuun.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .