Teatteriarvio: Pinokkio on energinen elämys musiikkinäytelmänä koko perheelle

Korpilahden teatteri

Pinokkio

Lauantaina 11.08.2018 klo 14

Jos haluat itsellesi ja lapsillesi unohtumattoman, virkistävän kulttuurielämyksen tälle kesälle, kannattaa auton nokka kääntää kohti Korpilahtea ja käydä kesäteatterissa katsomassa Pinokkio. Sillä niin raikastuttavan diverssi, elastinen, energinen ja jopa eettisesti hyvin opettavainen esitys oli onnistuttu tutusta lasten satunäytelmästä tekemään! Niin lapset kun aikuiset istuivat hievahtamatta ja lumoutuneina katsomossa. Ei ollut tylsää, ei.

Tarina on varmasti monelle tuttu: nukentekijä Geppetto (Elias Seppinen) on aina toivonut itselleen omaa oikeaa poikaa. Haave toteutuu, kun puunukke herää henkiin. Pinokkion (Teemu Kalliokoski) pää on kuitenkin puuta, ja hänen on kovin vaikea erottaa oikeaa väärästä. Niinpä Keiju (Janna Salminen) määrää Pinokkiolle omantunnon rooliin huolettoman hurvittelijan Simo Sirkan (Tomi Kuula). Siitä ei oikein hyvää seuraa, ainakaan aluksi.

Suuri maailma Geppetton turvallisen verstaan ulkopuolella on täynnä vaarallisia houkutuksia. Melkein heti Pinokkio joutuukin kavalan Ketun (Kaija Nieminen) ja Katin (Aapo Salonen) kynsiin. Entä miksi Pinokkio saa lopussa aasinkorvat?

Sillä on jotakin tekemistä Töyhtön (Hiski Toikkanen) kanssa, joka johdattaa Pinokkion karkkimaahan. Yhdessä siellä sitten rellestetään, syödään karkkeja mahan täydeltä ja lauletaan: Mulla on vahva karkkipää! Kunnes... aamulla herätään ja huomataan, että päähän on kasvaneet aasinkorvat, ja leikki loppuu siihen. On maksun aika.

Kaikki näyttelijät heittäytyivät rooleihinsa täysillä, eikä olisi uskonut, että mukana oli sekä kokeneempia että vasta ensimmäistä vuotta näyttelemistä kokeilevia nuoria. Erityisesti sirkus Strombolin tirehtööriä näyttelevän Lotta Hakasen roolisuoritus jäi mieleen. Kun laitan silmät kiinni, näen edessäni sirkustirehtöörin loimuavan mustat ja säkenöivät silmät. Kuulen voimakkaat sanat, kun hän laulaa: Sirkus Stromboli on tullut kaupunkiin!

Totisesti, tämä teatteri on tullut kaupunkiin ja tehnyt lähtemättömän vaikutuksen. Erään katsojan sanoin: ”Olemme käyneet ennenkin katsomassa näitä Korpilahden teatterin esityksiä, ja aina ne ovat olleet tosi hyviä.” Tämä ”Stromboli” on siis tullut jäädäkseen.

Kasvoiko Pinokkion nenä näytelmän aikana? Haa, sitäpä en kerro. Se kannattaa käydä itse katsomassa.

Erikoismaininta korkeatasoisista teatterin nettisivuista ja käsiohjelmasta, itse tehdystä vaikuttavasta puvustuksesta, taitavien voimistelijanuorten esiintymisestä sangen vaativissa fyysisissä osuuksissa, hienoista laulusuorituksista sekä mukaansatempaavasta musiikista. Myös miljöö, satama, jossa teatteri sijaitsee, oli miellyttävä. Katsomo oli sisätila, jossa oli pehmeät penkit, eikä siellä ollut kuuma.

Käsikirjoitus: Carlo Collodin alkuperäisteoksen pohjalta Pasi Hiihtola, Christian Lindroos ja Peik Stenberg. Suomennos: Henri Kapulainen. Ohjaus: Anu ja Iina Hakanen. Ohjaajien assistentit Samu Hakanen, Elli Kuivisto, Enna Lipsonen. Dramatisointi: Pasi Hiihtola, Christian Lindroos ja Peik Stenberg. Valojen suunnittelu: Kai Hemminki. Valojen rakennus: Kai Hemminki, Vertti Ruodemäki. Valojen ajo: Vertti Ruodemäki. Äänet: Karri Kuivanen. Äänien ajo: Valtteri Porras. Puvustus: Anu Hakanen. Lavastus: Hiski Toikkanen, Matti Toikkanen. Tanssien koreografiat: Lotta Hakanen, Janna Salminen, Jenina Salminen, Venla Salminen, Ronja Tuovinen ja työryhmä. Graafinen suunnittelu ja valokuvat: Riku Suonio. Laulujen sävellys ja sanoitus: Pasi Hiihtola. Laulujen sovitus: Mika Siekkinen. Laulujen taustanauhat: Karri Kuivanen, Iina Hakanen. Rooleissa: Teemu Kalliokoski, Elias Seppinen, Tomi Kuula, Janna Salminen, Kaija Nieminen, Aapo Salonen, Hiski Toikkanen, Lotta Hakanen, Vertti Ruodemäki, Aada Brandt, Jenina Salminen, Venla Salminen, Ronja Tuovinen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .