Teatteriyhdistys Kulissin Empty-ryhmä – Minne huuto ei kanna

Minne huuto ei kanna

Mullistus on tulossa, ja sekalainen joukko ihmisiä on joutunut saman katon alle sitä odottamaan. Se on klassinen asetelma elämän tärkeysjärjestysten pohdintaan.

Kulissin Empty-nuorisoryhmän kokonaan itse tekemässä musikaalissa Minne huuto ei kanna odotetaan maailmanloppua tarkemmin määrittelemättömässä mielikuvitusmaailmassa ja -majatalossa. Näyttelijöitä on peräti 14, joiden lisäksi lavan nurkassa on nelihenkinen elävä orkesteri (joka tosin on maskeerattu näyttämään kuolleelta). Tyylissä on Kulissia, vaikka puitteet ovat latoa pienemmät.

Lyhyehkö musikaali on aika synkkä mutta etenee vauhdikkaasti. Tarina on sarja dramaattisia kohtauksia, joissa henkilöiden kipukohtia ja ajatuksia hahmotellaan.

Nuoret esiintyjät ovat taitavia. Laulu, musiikki ja etenkin näyttävä tanssi toimivat hienosti, ja niiden aikana sisältö pääsee oikeuksiinsa. Varsinkin angstisen emännän (Laura Lintinen) sekä pelokkaan rakastuvan parin (Hilda Mikkonen ja Aarni Auerniitty) teemanumerot koskettavat. Kokonaisuutena esitys hyötyisi aiheiden karsimisesta. Ne ovat valtavia ja levittäytyvät laajalle: elämänpelko ja kuoleman odotus, traumaattiset kokemukset, itsemurha, rasismi muiden muassa.

Musiikkinumeroissa teemat saavat kauniin ja toimivan muodon. Lähempää todellista kokemusmaailmaa ammentaminen tarkentaisi hahmoja, ja puhekohtauksetkin saisivat ihan uutta konkretiaa.

Katsoja kaipailisi vain enemmän panostusta muihinkin kuin musiikkikohtauksiin, sekä sisällössä että esityksellisesti. Ohjaajien (Anna Huotari, Frida Rajaniemi, Riku Mäkelä), esiintyjien ja muun ryhmän osaaminen ja teatterirakkaus ovat ilmiselvät.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Anna Huotari, Frida Rajaniemi, Riku Mäkelä. Musiikki: Riku Mäkelä ja Jaakko Puusaari. Koreografiat: Frida Rajaniemi. Valot: Henry Vesin ja Juha Heikkola. Rooleissa: Sanni Vesterinen, Hilda Mikkonen, Aarni Auerniitty, Niko Miettinen, Petra Karjalainen, Lotta Ropponen, Joel Seppälä, Mia Leppänen, Eeva-Riikka Oja, Veera Karhinen, Olga Rajala, Vertti Ruodemäki, Laura Lintinen, Niina Kupari. Muusikot: Jaakko Puusaari, Panu Korhonen, Antti Manninen, Kalle Saarelma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.