The Chemical Brothers: Born in the Echoes

The Chemical Brothers

Born in the Echoes

Virgin

Arvio: 4/5

The Chemical Brothers jatkaa suoraan siitä mihin se edellisellä Further-levyllään jäi. Popahtavaa, psykedelialla varustettua tanssimusiikkiaan jo 1990-luvun alusta tehnyt duo oli aikoinaan edelläkävijä.

1990-luvun puolivälissä Tom Rowlands ja Ed Simons toivat big beatin suuren yleisön tietoisuuteen muun muassa kollegoidensa The Prodigyn ja Fatboy Slimin kanssa. Duo on yksi esikuvista tämän päivän EDM-tanssimusiikille. Suurin ero nykysuuntauksen ja The Chemical Brothersin välillä on se, että Brothersit kuulostavat inhimillisiltä. Miesten musiikilla on sielu.

Duo elää edelleen tietyllä tavalla 1990-luvun loppua, mutta levyn analogisyntetisaattorisoundit eivät kuulosta lainkaan vanhentuneilta. Born in the Echoesin kaava on aiemmilta levyiltä tuttu. Tarjolla on tanssittavaa konemusaa, jonka biisit ovat periaatteessa poplauluja. Tarttuvimmissa kappaleissa vierailee tunnettuja laulajia. Under Neon Lights -biisissä St. Vincentin Annie Clarke tulkitsee kuin Talking Headsin David Byrne konsanaan. Se ei tietenkään ole sattumaa, heiltähän ilmestyi yhteislevy vuonna 2013. Levyn viimeiseksi säästetyssä Wide Openissa on äänessä Beck.

The Chemical Brothers -duon dj-tausta kuuluu tälläkin tuotoksella. Mukana on kuitenkin tarttuvien klubeilla tai festivaaleilla jengin sekoamaan saavien täsmäiskujen lisäksi psykedeliaa ja kokeilevampaa pörinää ja piipitystä.

Taste of Honeylla heittäydytään tietoisesti Nine Inch Nailsiksi. Laulumelodiaa, vähän pelottavia soundeja ja kärpäsensurinaa myöten biisi on rehellinen pastissi Trent Reznorin tekemisille.

The Chemical Brothers on edelleen yhtä kovassa iskussa kuin vajaa 20 vuotta sitten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.