The Counselor

Asianajaja (Michael Fassbender), jonka nimeä emme saa koskaan tietää, on päättänyt rikastua sijoittamalla rahaa huumebisnekseen. Mies pitää laveasta elämästä ja haluaa pitää hyvänä täydellistä kihlattuaan (Penelope Cruz).

Katsoja tuskin yllättyy, kun kaikki ei mene suunnitelmien mukaan.

Rikosdraama The Counselor on hyvin henkilökeskeinen elokuva, joten on syytä käydä läpi muutkin päähenkilöt.

Rainer (Javier Bardem) seurustelee äärimmäisen seksikkään, älykkään ja määrätietoisen Malkinan (Cameron Diaz) kanssa. Westray (Brad Pitt) on elämäntaparikollinen, joka pitää naisista.

Kaikki nämä ihmiset ovat asianajajan vaimoa lukuun ottamatta rikollisia ja tavalla tai toisella vastenmielisiä ihmisiä. Juuri tästä johtuu Counselorin saama ristiriitainen vastaanotto. Elokuva ei tosiaankaan kerro ihmisistä, joihin haluaisi samaistua.

Yli 80 prosenttia hieman vajaan kahden tunnin kestosta koostuu pitkistä, kahden ihmisen välisistä keskusteluista. Juoni ei juurikaan tuolloin etene, mutta saamme tutustua päähenkilöihin entistä tarkemmin. Dialogi on vähän liian kaunopuheista, näppärää ja älykästä, jotta se tuntuisi aidolta.

Hyvistä näyttelijöistä esiin nousee yllättäen Cameron Diaz, joka ei ole ollut koskaan parempi. Tähän on syy todella mehukas rooli, jonka on täytynyt olla näyttelijän unelma. Diaz myös tuntuu pelottavalla tavalla äärimmäisen seksikkäältä.

Counselor on moraalitarina, joka näyttää, mihin ahneus johtaa. Kun väärä valinta on tehty, asiat eivät välttämättä pysy omissa käsissä. Hyvällä tuurilla rikos tuottaa miljoonia, huonolla mäihällä käy kuten Counselorissa. Tehtyjen valintojen kanssa joutuu elämään, vaikka ei haluaisikaan. Elämä kulkee vain yhteen suuntaan, eteenpäin.

Ohjaaja Ridley Scott on omistanut elokuvan itsemurhan tehneelle veljelleen Tonylle. Elokuvan kyynisyys ja julmuus saattavat johtua juuri ohjaajan surusta. Tosin moinen sopii tähän tarinaan muutenkin.

Ohjaus: Ridley Scott. Päärooleissa: Michael Fassbender, Brad Pitt, Javier Bardem, Penelope Cruz, Cameron Diaz. Tyylilaji: rikosdraama. K16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.