The Exploding Eyes Orchestra: I

The Exploding Eyes Orchestra

I

Svart

Arvio: 2/5

Kuopiolaisen Jess and the Ancient Ones -yhtyeen kolme vuotta sitten ilmestynyt ensimmäinen pitkäsoitto ja toissavuotinen ep keräsivät syystäkin kehuja okkultismia ja psykedeliaa yhdistelevällä rockillaan. The Exploding Eyes Orchestra -kollektiivissa soittaa viisi emoyhtyeen seitsemästä jäsenestä, ja molempien orkesterien kappaleet ovat Thomas Corpsen käsialaa. Tähän kun lisätään vielä laulaja Jessin tunnistettava ääni, niin bändejä ei voi olla vertailematta keskenään. The Exploding Eyes Orchestra onkin olemassa vain siksi, että nämä biisit eivät säveltäjä Corpsen mielestä sopineet Jess and the Ancient Onesin levylle.

Materiaali ei eroa radikaalisti pääbändin ilmaisusta. I-levy tarjoaa stoner rockia ripauksella bluesia ja 1970-luvun progea. En keksi syytä, miksei näitä lauluja olisi voinut julkaista Jess and the Ancient Ones -nimellä. Suurin ero taitaa olla, että tällä levyllä soivat puhaltimet.

Pastissi on taitolaji, jonka Thomas Corpse hallitsee. The Exploding Eyes Orchestran debyytin biisit eivät vain ole niin hyviä kuin herralta on totuttu kuulemaan. Farewell To All-In-One fiilistelee kauniisti, levyn aloittava The Stone rokkaa reippaasti ja My Father the Wolfin jää päähän soimaan. Muuten I on tasapaksu levy, jota tahallisen tunkkainen soundimaailma ei ainakaan paranna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.