The Green Hornet

THE GREEN HORNET

Jos mielii nähdä jotakin harmitonta ja letkeää hömppää, niin kaipa The Green Hornet 3D tätä tarkoitusta palvelee.

Se on kaavamainen toimintakomedia, jossa supersankarielokuvien kliseitä pyöritellään vauhdikkaasti. Pääosassa pullamainen Seth Rogen esittää mediamogulin poikaa nimeltä Britt Reid, joka surffaa bileistä toiseen vailla suuntaa ja päämäärää. Kun isä kuolee mehiläisen pistoon, Britt perii mediatalon ja upean kartanon ja tutustuu Kato-nimiseen palvelijaan.

Kato ( Jay Chou) paljastuu huippuluokan keksijäksi. Sattuma johtaa toiseen ja kaksikko päättää ryhtyä putsaamaan kaupunkia rikollisista, tekeytymällä itse rikollisiksi. Nurinkurisessa juonessa on erikoisuutensa ja jipponsa, jotka varmasti viehättävät supersankarielokuvien ystäviä. Katon keksijänlahjoilla pröystäillään muhkeasti, ja Brittin kömpelyydessä on vitseille tilaa.

Asetelma on puuduttavan yksitoikkoinen, ja aivotonta mäiskintää on tuutin täydeltä. Pahuus puhuu jälleen kerran venäläisellä aksentilla, pukeutuu smokkiin ja ampuu kaksipiippuisella pyssyllä. Pahiksen sukunimi, Chudnofsky, ja sen oikea artikulaatio, on toistuva herjojen aihe. Cameron Diaz koikkelehtii sihteerinä, joka kriminologiaa opiskelleena antaa, tietämättään, pääkaksikolle parhaimmat rikolliset ideat. Ohjauksesta vastaa yllättäen Michel Gondry, jonka edelliset työt ovat olleet pienen budjetin mielikuvituksellisia draamoja, muun muassa hieno The Science of Sleep.

Ohjaus: Michel Gondry, käsikirjoitus: Seth Rogen, Evan Goldberg. Kuvaus: John Schwartzman, musiikki: James Newton Howard. Rooleissa: Seth Rogen, Jay Chou, Cameron Diaz. Tyylilaji: toiminta. (K13).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.