The Haunting in Connecticut

THE HAUNTING IN CONNECTICUT
Syöpää sairastava Matt Campbell ( Kyle Gallner) kokee jatkuvia kauhun hetkiä Peter Cornwellin ohjaamassa ensi-iltaelokuvassa The Haunting in Connecticut, kun hänen perheensä muuttaa Mattin sairauden vuoksi Connecticutissa sijaitsevaan taloon. Myöhemmin selviää, että paikka on entinen hautaustoimisto, jossa suoritettiin aikoinaan paljon paranormaaleja ilmiöitä koskevia ihmiskokeita.

Äidin ( Virginia Madsen) johdolla koko perhe joutuu omituisten hallusinaatioiden ja äänien koettelemaksi. Entiset haamut heräävät kaiken aikaa eloon ja talo täyttyy kauhun kokemuksista. Isä ( Martin Donovan) yrittää parantua alkoholismistaan samalle kun perheen pienimmät lapsetkin ajautuvat yhä syvemmälle henkien maailmaan. Saarnaaja Popescu ( Elias Koteas) pyrkii pelastamaan perheen pahimmilta tuhoilta ajamalla henkiä ulos asunnosta.

The Haunting in Connecticut tarjoaa hiipivää ja karmivaa kauhutunnelmaa, mutta onnistuu päämäärissään vain osittain. Australialaisen Peter Cornwellin tarjoamat shokkileikkaukset kuuluvat luonnollisesti asiaan, mutta elokuvan kokonaisrytmissä on paljon toivomisen varaa. Jatkuvalle piinalle tottumaton katsoja onnistuu pian kaipaamaan jotain muuta kuin näitä kauhun psyykkisiä rituaaleja.

Cornwellin tyyli on päällekäyvän hakkaava niin äänen kuin kuvan tasoilla. Kokoelmassa on liian paljon erilaisia elementtejä, joten lopputuloksen uskottavuus jää kauhuhämärän peittoon. Elias Koteasin roolityö rauhallisesti tilanteisiin suhtautuvana pastorina poikkeaa mainiosti yleisestä hysteriasta.

Ohjaus: Peter Cornwell. Pääosissa: Virginia Madsen, Elias Koteas, Kyle Gallner, Martin Donovan. Tyylilaji: Kauhu/jännitys (K15).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.