The Indigo – Masquerade

Jyväskyläläisen The Indigon debyyttilevy All the Secrets oli ammattimaisesti tehtyä aikuisrockia mausteenaan jotain Toto-yhtyeen mieleen tuovaa. Uunituoreella Masquerade-levyllä The Indigon musiikki soi rauhallisemmin ja melankolisemmin kuin edeltäjällään, mutta kaikki All the Secretsilla ihastuttaneet musiikilliset vahvuudet ovat yhä läsnä.

Levy on kuin kypsää punaviiniä. Musiikista huokuu taiteellista herkkyyttä, jolla yhtye kostuttanee tunteellisimpien kuulijoidensa silmäkulmat.

Janne Siekkisen lauluääni on rauhoittava. Tekee mieli uskoa, kun hän laulaa Tell-tale Heart -kappaleessa kuin kuulijaa lohduttaen, että kaikki muuttuu paremmaksi. Levy on tunnelmaa, taide-elämys, joka pitää kokea, ja jonka biiseistä on turha sanoa sen enempää yksitellen, sillä jollain perimmäisellä tavalla ne kuuluvat yhteen.

Masquerade on kuin kävely kaupungin pimeillä autioilla kaduilla katuvalojen loistaessa. Välillä kävellään yksin, hetkittäin romanttisesti jonkun erityisen kanssa. Kappaleista huokuu kaipuu, valtava kaipuu johonkin. Siitä, mitä kaivataan, on jokaisen kuulijan itse otettava selvää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.