The Kingdom

Dvd-uutuus The Kingdom on kohtalainen elokuva, jonka sisään on kätketty hyvä elokuva. Ikävä kyllä: hyvä elokuva ei pääse koskaan kunnolla vapaaksi. Pisteet kuitenkin hyvästä yrityksestä.

Ensin politiikka, sitten ihmishenki

Saudi-Arabiassa, amerikkalaisten joukkojen asuinalueelle tehdään tuhoisa pommi-isku. Saudi-Arabian viranomaiset eivät halua myöntää ääriryhmien toimintaa ja heidän tutkimusmetodinsa ovat aatamin-

aikaiset. Yhdysvallat haluaa hyssytellä tapahtunutta poliittisista syistä.

Joten amerikkalaisen tutkijaryhmän johtaja ( Jamie Foxx) hoitaa itsensä, miehensä ( Chris Cooper, Jason Bateman) ja yhden naisensa ( Jennifer Garner) Riadiin vastoin oman hallituksensa tahtoa. Aikaa selvittää tapaus ja löytää syylliset on vain pari vuorokautta.

The Kingdom kuulostaa toimintajännäriltä. Sen mielikuvan myös elokuvan mainokset haluavat antaa. Käytännössä toiminta säästetään lähes kokonaan loppupuolelle, jolloin nähdäänkin sitten mahtava action-pätkä. Tarinansa puolesta Kingdomin nimi voisi olla vaikka C.S.I.: Riad.

Tyyli on kaiken aikaa lähellä realismia. Päähenkilöt eivät ole ihmisiä kummempia olentoja. Heihin pätevät kansainvälisen politiikan realiteetit. Ilahduttavasti Kingdom ei hehkuta ääliöisänmaallista amerikkalaisuutta, vaan näkee myös tilanteen toisen puolen.

Jokainen saudi ja muslimi ei ole automaattisesti terroristi, ja jopa terroristeissa on eroja. Mikäli perusjärkevä poliittinen jännäri kiinnostaa, Kingdom ei ole lainkaan hassumpi valinta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.