The Lieblings – Take us to your leader

Siitä asti kun the Who’n Pete Townsend ensimmäisen kerran lausui termin ääneen, power pop on musiikkityylinä ollut kiinni menneisyydessä. Pölyisiä divareita koluavat levynkeräilijät ovat pitkään etsineet täydellistä kitarapopbiisiä, jonka ainesosiin kuuluvat ainakin reipas rumpukomppi, tarttuvat kitarariffit, kuulaat stemmat ja napakka säkeistörakenne. Voimapop on the Beatlesin jälkeistä rockia, josta blues on siivottu pois – paitsi tunteena, melankoliana.

Helsinkiläisen The Lieblingsin debyyttialbumi on genren tyylipuhdas edustaja, joten siltä on turha etsiä musiikin vallankumousta. Jos sen sijaan hakee hyviä melodioita, erinomaisia sävellyksiä ja innoitusta elämään, tuskin tulee pettymään. Bändin jäsenet ovat vaikuttaneet eri yhtyeissä jo parinkymmenen vuoden ajan, mutta tämä ei kuulosta terapiasoittelulta, vaan lajissaan ehkä parhaalta kotimaiselta levyltä koskaan.

Perinteisen 60-luvun palvonnan rinnalle ovat tulleet Sugarin ja Dinosaur Jr.:n kaltaisista bändeistä muistuttavat virkistävät ysärivaikutteet, kuten aggressiiviset kitarat, kaikuefektit ja flangerit. Levy on reilun puolen tunnin mitassaan juuri sopivan pituinen. Kaahailun lomassa yhtye osaa myös hidastaa vauhtia, kuten hienot kappaleet Waiting Room ja Right for You todistavat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.