The Man Eating Tree: In the Absence of Light

The Man Eating Tree

In the Absence of Light

Ranka Kustannus

Arvio: 1/5

The Man Eating Tree on kolmannen levynsä ja kolmannen levy-yhtiönsä myötä kokenut miehistönvaihdoksia: bändi pärjää nykyään ilman kosketinsoittajaa ja laulaja on korvattu toisella. Musiikkityylinä jatkaa tuttu-puttu synkkä ja keskitempoinen tunnelmametalli.

Ensimmäisellä läpikuuntelulla huomio kiinnittyi teknisiin seikkoihin. Kitaroissa on matala vire, levyllä tolkun soundit ja laulaja osaa asiansa. Soiton tiukkuus ei tänä päivänä ole studiossa monen ranneliikkeen takana. Varmaan sieltä kohta tulee se riffi, teksti tai laulumelodia, joka perustelee miksi levy on puskettu markkinointikoneistoon?

Ei tullut. Eikä toisella eikä kolmannella kertaa. Laulufraasit pyörittävät samoja nuotteja milloin eivät murise melkein rankasti. Riffit ovat kuin teflonia ja tekstit kulunutta kuoleman, itseinhon ja ikävien asioiden kuvastoa, joka oli makeeta viimeksi joskus kun CD-levyjä vielä myytiin.

Ulkoisesti pätevän levyn sisältä paljastuu kuohittu, seksitön ja kaloriton albuminkorvike. Tyylilajiakaan ei käy osoitteleminen: kautta maailman sivu on tehty synkkää musiikkia, joka ei kärsi potenssiongelmista.

The Man Eating Tree kuulostaa keski-ikäisten ja -luokkaisten miesten musiikkiharrastukselta. Hohhoijaa-heviä. Teflonmetallia. Taitoa ja soittokamat löytyy, tehkää parempaa musaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.