The Northern Governors: All Rise

The Northern Governors

All Rise

Texicalli Records Oy

Arvio: 4/5

Isketään samaan orkesteriin kasa Suomen jazz- ja soulmusiikin kärkinimiä, jotka ilmoittavat missiokseen saada ihmiset tanssimaan. Lisätään soppaan funkia ja aletaan kasata levyä jamittelemalla. Kalevi Louhivuori, Osmo Ikonen, Petteri Sariola, Jyri Sariola ja kumppaninsa ovat kaikki virtuooseja, hienoja soittajia, jotka eivät onneksi tee musiikkia muille muusikoille. Tästä funkin, jazzin ja soulin cocktailista on soittonäppäryydellä briljeeraaminen kaukana.

Pääosassa ovat biisit ja älytön groove. Soitto etenee vaivattoman kuuloisesti, kaihtamatta kahjoja tai vähän pöhköjäkin sovitusratkaisuja. Viidentoista biisin mittaisena ja sinne tänne sinkoilevassa tyylien kirjossaan All Rise on liian pitkä ja vähän korni, mutta tietoisesti. Nämä juhlat jatkuvat aamuun asti ja antavat jokaisen vieraan olla yhtä aikaa stara.

Trumpetisti ja orkesterinjohtaja Kalevi Louhivuoren Frank Zappa -fanitus paistaa paikoitellen läpi. Hommat tehdään tosissaan, mutta ei välttämättä liian vakavissaan. All Rise sopii niin bileiden taustalle kuin kuulokekuunteluunkin. Tätä parempaa rytmimusiikkia Suomessa tuskin tehdään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.