The Road - Sinun käskystäsi

THE ROAD

Sinun käskystäsi

The Road
Kunniakkaaseen kolmenkymmenen vuoden ikään ehtinyt The Road julkaisi nyt 12 vuoden tauon jälkeen uutta materiaalia. Kankaanpäästä maailmalle lähtenyt gospelrock-yhtye on tehnyt yli 3 000 keikkaa, lähinnä seurakunnissa ja kouluissa. Viime vuosina keikkatahti on ollut maltillinen, mutta telakalla yhtye ei ole ollut missään vaiheessa.

Sinun käskystäsi -albumi on The Roadia parhaimmillaan. Levy tarjoaa vajaan neljänkymmenen minuutin verran toinen toistaan tarttuvampia melodioita ja energisyyttä. Melodioista löytyy myös lempeyttä.

Kitarointi on jykevää ja rumpumättö kiivasta, koskettimet tuovat kuulautta. The Road on ollut samassa kokoonpanossa vuodesta 1985; soitto on tälläkin levyllä saumatonta. Raikka Hakamäen särmikäs rock-ääni tuo kokonaisuuteen ratkaisevan tärkeän lisän.

Sanoituksissa on samaa suoraviivaisuutta kuin itse musiikissa. Jos sanoitusten viestin tiivistää kahteen sanaan, ne ovat lohdutus ja toivo.

Levy ei ole välttämättä sävellyksiltään ja sovituksiltaan erityisen innovatiivinen tai näkemyksellinen. Melodisuuden, alkukantaisen voiman ja sielukkaiden soundien yhdistelmänä se on kuitenkin alansa aatelia.