The Smashing Pumpkins: Monuments to an Elegy (BMG Chrysalis)

The Smashing Pumpkinsin Billy Corgan on fanien onneksi edelleen oma omituinen itsensä. Hän laukoo haastatteluissa typeryyksiä, haastaa riitaa muiden julkkisten kanssa, pyörittää omaa showpaini-organisaatiotaan ja poseeraa halutessaan kissaharrastajien lehden kannessa. Miehen hölmötkin möläytykset unohtuvat heti, kun Monuments to an Elegy -levyn avausraita Tiberiuksen alkaa soida. Corgan on onnistunut tekemään hienon jatkon Oceanialle, vuoden 2012 parhaalle rocklevylle.

Bändin kokoonpano on taas vaihtunut. Vuoden 1998 Adoren jälkeen Corgan on ollut yhtä kuin The Smashing Pumpkins. Monuments to an Elegylla rumpuja soittaa Mötley Crüen Tommy Lee. Raskaasti lyövä rokkari ei onneksi pilaa biisejä takoen täysillä, vaan osaa soittaa tarvittaessa myös hillitysti.

Oceania on ottanut paikkansa bändin parhaimpien levyjen joukossa. Se uudisti orkesterin soundia lisäämällä surisevaan kitararockiin enemmän koneita ja new wave -vaikutteita. Moments to an Elegy on kitaravetoisuudestaan huolimatta sen selvä jatke.

Pitkät proge-eepokset loistavat poissaolollaan, ja 33 minuutin mitassaan levy on lyhyin The Smashing Pumpkins -albumi koskaan. Edellisen levyn viehätys perustui sen monipuolisuuteen ja hyviin biiseihin. Moments to an Elegy ei ole aivan yhtä kunnianhimoinen teos, mutta täynnä tarttuvia rock-lauluja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.