The Valkyrians - Punkrocksteady

THE VALKYRIANS

Punkrocksteady

Stupido
Helsinkiläisen ska-yhtye The Valkyriansin kolmas albumi on kunnianosoitus bändin nuoruuden esikuville. Nämä esikuvat eivät kuitenkaan edustaneet jamaikalaisperäistä rytmimusiikkia, vaan kitaravetoista punkrockia ja uutta aaltoa. Levylle on siis siunaantunut sekalainen otos 1970- ja 1980-lukujen taitteen angloamerikkalaista räminää sovitettuna skan, reggaen ja rocksteadyn tyyliin.

Idea on kesäisen viihdyttävä, muttei erityisen tuore saati taiteellisesti kiinnostava. Lainabiiseihin perustuvia ristisiitoksia on harrastettu popmusiikin historiassa runsaasti aiemminkin, ja lopputulokset tuntuvat miltei aina jäävän "ihan kivan" kuriositeetin tasolle. Niin käy nytkin.

The Valkyriansin valtteja ovat tiukka yhteissoitto ja kekseliäät sovitukset, joihin on selvästi kulutettu aikaa ja vaivaa.

Kiinnostavimmillaan bändi on versioidessaan Buzzcocksia ( Breakdown) tai Wirea ( I Am The Fly), kun taas Joy Divisionin Disorder ja Devon Mongoloid ovat sellaisia biisejä, jotka viisikko olisi kernaasti voinut jättää rauhaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.