Therapy? - A Brief Crack of Light

4/5

Therapy? on omituinen bändi. Se osui kultasuoneen vuoden 1994 Troublegum-levyllään ja julkaisi sen jälkeen laillisten ja laittomien päihteiden voimalla tehdyn kokeellisen Infernal Loven. Suurin osa yksinkertaisiin punkmetalli-ralleihin mieltyneistä faneista katosi saman tien. Silti bändi on tähän päivään asti jaksanut julkaista tasaiseen tahtiin levyjä, joista yksikään ei ole edes keskinkertainen saati sitten huono.

A Brief Crack of Light jatkaa tuttua linjaa. Rähinää ja tarttuvia kertosäkeitä riittää, mutta silti bändi on taas uusiutunut. Therapyn? jokainen levy eroaa edeltäjästään, vaikka perusainekset aina samat ovatkin. Uutukaisella on paljon samaa fiilistä kuin vuoden 1992 Nurse-levyllä, yleistunnelma ei ole aivan yhtä ahdistava, vaan positiivisella tavalla surumielinen ja haikea.

Toivottavasti ostava yleisökin vielä joskus löytäisi bändin. Rokkaavia loistobiisejä on levyllä vaikka kuinka monta: singlenä julkaistu Living in the Shadow of the Terrible Thing, The Buzzing ja instrumentaali Marlow. Therapy? on tehnyt omaa juttuaan jo yli 20 vuotta ja toivottavasti se jatkaa vielä toisen mokoman.

Aki Lehti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.