There Will Be Blood

Olen jo aiemminkin ehdottanut, että Daniel Day-Lewisille annettaisiin automaattisesti Oscar jokaisesta roolistaan. Okei, se saattaisi olla hieman väärin muita miesnäyttelijöitä kohtaan, mutta yhtään oikeusmurhaa ei säännön vuoksi tulisi kuitenkaan tehtyä. Dvd-uutuudessa There Will Be Blood Daniel Day-Lewis on suorastaan elämää suurempi hahmo. Day-Lewis palkittiinkin roolistaan Oscarilla.

Näin syntyi öljybisnes

Hopeamainari Daniel Plainview ( Daniel Day-Lewis) saa kuulla, että erään kaupungin alla on niin paljon öljyä, että se tunkee maan pinnalle lähes itsestään. Daniel lähtee Little Bostoniin yhdessä poikansa ( Dillon Freasier) kanssa. Paikallisten asukkaiden suurin tähti ja elämän keskipiste on karismaattinen saarnamies Eli Sunday ( Paul Dano). Öljyä löytyykin ja se tuo löytäjilleen rikkauksia. Mutta raha ja onni ovat kaksi eri asiaa.

Paul Thomas Anderson on ohjannut komean elokuvan, jossa kaikki on maalattu todella suurella pensselillä. Mutta jos katsoja katsoo pinnan alle, sieltä paljastuu itse asiassa aika pienimuotoinen draama.

Loppu jää harmittamaan

Vaikka kulissit ovat mahtipontiset, kyse on henkilöhahmoista ja heissä tapahtuvista muutoksista. Varsinkin Daniel Plainview on kiehtovan monimutkainen ihminen, eikä saarnaaja Eli hänestä juurikaan jälkeen jää. On harmillista, että elokuvan viimeiset 30 minuuttia eivät ole tyydyttäviä. Hypnoottisen kaksituntisen jälkeen katsojalla olisi ollut lupa odottaa jotain parempaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.