Thor: The Dark World

Alan Taylorin ohjaama Thor: The Dark World 3D viskaa katsojan maailmankaikkeuden pyörteisiin kertomalla tarinan uljaasta Thor-soturista (Chris Hemsworth), joka punainen viitta liehuen puolustaa Maata pimeyden voimilta. Eikä vain Maata, vaan yhdeksää maailmaa, jotka limittyvät niin kummallisilla tavoilla että tarvittaisiin ainakin kymmenen Esko Valtaojaa selittämään, mistä on kyse.

Marvel-sarjakuviin pohjaavan ja skandinaavimytologiasta inspiroituneen elokuvasarjan ensimmäinen osa nähtiin pari vuotta sitten. Sen ohjasi yllättäen Kenneth Branagh, joka on tunnettu kiinnostuksestaan Shakespeareen.

Ensimmäisessä osassa isä-Jumala Odin pettyi poikaansa Thoriin ja lähetti tämän Yhdysvaltoihin, missä Thor rakastui tiedenainen Janeen ja pakeni pahaa veljeään Lokia. Saadakseen isänsä hyväksynnän Thorin täytyi karaistua.

Toisessa osassa Odin (Anthony Hopkins) antaa vallan Thorille, kun paha Malekith hyökkää. Puuduttavien käänteiden kautta Thor kohtaa veljensä (Tom Hiddleston), mikä johtaa välienselvittelyyn.

Sadun pakollinen prinsessa käydään hakemassa nykyajasta, kun Jane (Natalie Portman) sukeltaa teollisuushallissa outoon gravitaatiopoikkeamaan. Stellan Skarsgård nähdään verrattain turhassa sivuosassa hassuna tiedemiehenä.

Asetelma on yksinkertaisempi kuin nuorille suunnatulta fantasialta odottaisi. Humoristinen sankaritarina liihottelee maailmankaikkeuksissa ristiin rastiin, mutta maailmojen kohtaamisissa ja toimintakohtauksissa on niukasti kekseliäisyyttä.

Digitekniikalla myllätyistä kuvista on turha etsiä jännittävää tarinaa ja karismaattisia henkilöhahmoja.

Ohjaus: Alan Taylor. Käsikirjoitus: Christopher Yost, Christopher Markus, Stephen McFeely. Pääosissa: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston. Tyylilaji: 3D-seikkailu. K12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.