Timo Mäkelä & Jukka Parkkari - Manu, Mara, Tarja ja Mä

TIMO MÄKELÄ & JUKKA PARKKARI
Manu, Mara, Tarja ja Mä
Arktinen Banaani 2009. 112 s.
Manu, Mara, Tarja ja Mä kokoaa yksiin kansiin Kansan Uutisten Viikkolehdessä 1990- ja 2000-luvuilla julkaistuja sarjakuvia, joiden päähenkilöinä nähdään valtakunnan keskeiset poliitikot.

Ilmeinen vertailukohta Timo Mäkelän ja Jukka Parkkarin sarjoille on Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä ilmestyvä Pääkaupunki. Siinäkin pitkän linjan piirtäjä ( Tarmo Koivisto) piirtää toimittajien kirjoittamaa satiiria.

Pääkaupunkiin verrattuna Manu, Mara, Tarja ja Mä on kovin, kovin hampaaton. Vasemmistoliiton lehdessä luulisi olevan mahdollista potkia porvaripoliitikkoja oikein voimalla, mutta kun ei. Se, että Joulupukki toteaa Jyrki Kataisen näyttävän "kyvykkäältä tontulta", on aivan liian kesyä.

Satiirina albumi ei ole siis mistään kotoisin; silkkana sekopäähuumorina se toimii hetkittäin. Paikasta toiseen säntäilevä kohkaaminen tuo ajoin mieleen Gilbert Sheltonin Friikkilän veljekset.

Timo Mäkelä on Suomen lahjakkaimpia sarjakuvapiirtäjiä, mutta omimmillaan hän on itse kirjoittamissaan lyhyissä stripeissä ( Pieniä julmia tarinoita, Minun elämäni).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.