Tombstoned – Tombstoned

Tyylipuhtaiden toimivien pastissien tekeminen on taitolaji. Usein nämä yritykset kaatuvat siihen, että musiikkigenrestä riippumatta alkuperäiset pieksevät kunnianosoitukset mennen tullen, ja hiilipaperikopiot ovat vain totaalisen tylsiä. Tombstonedin 1970-luvun alun psykedeeliselle hard rockille, doomille, stonerille ja protoheville kumartava ensimmäinen täyspitkä olisi ilman kekseliäitä riffejään täysin turha tekele.

Olennaisimmat vaikuttajat ovat itsestään selviä, Black Sabbath, Sleep ja Hawkwind on pakko mainita tässä vaiheessa. Soundimaailma on riittävän rupisen ja tahallisen puuroisen kuuloinen. Vain kuusi biisiä sisältävä albumi jumittaa pitkien biisiensä parissa, mutta samalla soitto rullaa eteenpäin mukavalla groovella. Kappaleet ovat pitkiä, mutta eivät laahaavia. Hämmästystä aiheuttaa vain etunimellään esiintyvän laulaja-kitaristi Jussin The Curen Robert Smithin mieleen tuova lauluääni. Hetken totuttelun jälkeen se kuitenkin sopii bändin hampunkatkuiseen ja oluelta tuoksahtavaan pörinään.

Tombstonedin ei ole tarkoituskaan tehdä mitään omaperäistä, päinvastoin. Debyyttialbuminsa on mukava matka ajassa taaksepäin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.