Tommishock – Legenda Langen

Raptrio Ruger Hauerissa Tommishockilla eli Tommi Langenilla on tapana jäädä välillä yhtyekavereidensa varjoon. Pyhimys ja Paperi T tuppaavat varastamaan show’n taitavalla kieli- ja mielikuvien vyöryllään. Tommishock leikittelee niin ikään sanojen merkityksillä ja nopeilla assosiaatioilla, mutta hänen teksteistään piirtyy esiin myös selkeämpiä tarinoita, joiden kertomiseen sooloalbumi tarjoaa runsaasti tilaa.

Kuten albumin nimi antaa ymmärtää, Legenda Langenin keskiössä on Tommishock itse. Räppäri käy läpi henkilökohtaisia aiheita ja tarkastelee uraansa niin menestyksen kuin ulkopuolisuudenkin kautta. Mukana on oivaltavia kuvauksia, mutta aina minän ympärillä käpertynyt kerronta ei täysin perustele itseään.

Legenda Langenin imua pitääkin yllä erityisesti sen musiikki, josta vastaa yhtä biisiä lukuun ottamatta tuottajat Dj Kpia ja Erow. Tuottajien tyylit erottuvat selvästi toisistaan, mutta kokonaisuus toimii hyvin. Dj Kpian biitit ovat pidättyväisempiä, paikoin jopa staattisia. Erow puolestaan luottaa enemmän eteenpäin rullaavaan komppiin ja suurieleisempään meininkiin.

Myös levyn vierailijat on valittu huolella: Paperi T, Riku Mellakka, Eino Antiwäkki sekä Samae Koskinen täydentävät kukin onnistuneesti Tommishockin palettia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.