Toni Edelmann - Ihanassa maassa

TONI EDELMANN
Ihanassa maassa
Sävellykset Toni Edelmann, sanat Einari Vuorela, Toni Edelmann
Edelmusic
Einari Vuorelan lyriikkaan voi tutustua näinkin: Toni Edelmannin sävellyksin ja kuorojen tulkitsemana. Koskettavat runot ja musiikki kumpuavat suomalaisesta maisemasta, kuolemasta ja luopumisesta. Jokaisen runon jälkeen Edelmann jatkaa teemaa piano- tai muulla instrumentaalisävellyksellä.

Kuorosävellykset runoille ovat syvämietteisiä, sanoja leijuttavia. Soitinsävellykset ovat kuin hiljaisia mielenliikkeitä, soitin puhelee ja kyselee etsien sävelin mielelle tietä vastauksien luo.

PENTTI HIETANEN
Rakastan Elämää
Sony Music
Elämä isolla E:llä ja suuret tunteet ovat teemana Pentti Hietasen levyllä. Tenori Hietanen tulkitsee laulut voimakkaasti ja persoonallisin painotuksin. Sanojen "venyyttäminen" koettelee välillä hieman kuuntelijan korvaa.

Kappaleissa on ilon ja surun kerroksia Rakkauden jälkeen -tuskailusta Rakastan elämää - haltioitumiseen. Laulu ja sovitukset ovat syöksähteleviä kuin tunteet ja perustotuuksin viihteellisesti tehtyjä.

MUSIIKKIA MESTARIN KYNÄSTÄ
30 cd:n kokoelma
Naxos
Klassisen musiikin suurten säveltäjien tuotantoa kokoavan sarjan nimiä ovat Bach, Beethoven, Chopin, Mozart, Satie, Sibelius, Tsaikovski, Wagner, Verdi ja Vivaldi. Kelpo kokonaisuus antaa läpileikkauksen säveltäjien teoksista ja toimii kirjastona keskeisimmästä tuotannosta. Artistit ja orkesterit ovat tunnettuja ja laadukkaat taltioinnit takaavat kuuntelunautinnon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.