Topi Sorsakoski, Olavi Virta ja Eino Grön samalle lavalle

Muusikko Topi Sorsakosken elämästä kertovan On kesäyö -musikaalin ensi-ilta on Valkeakosken Apianniemen kesäteatterissa 13.6. Näyttelijä-ohjaaja Heikki Paavilaisen käsikirjoittamassa esityksessä nähdään Sorsakoskena näyttelijä Ilkka Koivula, Olavi Virtana Jani Koskinen ja Eino Gröninä Grön itse. Orkesterissa soittaa mm. Sorsakosken veli Antti Tammilehto.

–Musikaalissa ei alleviivata Topin ähtäriläisyyttä, mutta totta kai se tulee esiin–onhan näyttämöllä hahmoina mukana koko hänen perheensä. Tarina on aikuisten satu, mutta se sisältää todellisia kohtauksia Topin elämästä, kuvailee Paavilainen.

Näyttämöllä kohtaavat suomalaisen iskelmämusiikin suuret nimet Virta, Grön ja Sorsakoski. Todellisuudessa Sorsakoski ja Virta eivät ehtineet tavata toisiaan, mutta Virta ja Grön olivat Paavilaisen mukaan hyvinkin tuttuja keskenään.

–Esityksessä kuullaan yhteensä parikymmentä perisuomalaista kappaletta, ja reilusti yli puolet niistä on Topin tunnetuksi tekemiä.

On kesäyö -musikaalin esitykset jatkuvat 10.8. asti.

Ähtäriläisen Topi Sorsakosken eli oikeammin Pekka Tammilehdon (1952–2011) muistomerkki paljastetaan Ähtärissä lauantaina 15.6.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.