Torture Killer – Phobia

Mörisijälegenda Chris Barnes (Six Feet Under, ex- Cannibal Corpse) on tehnyt paluun turkulaisen Torture Killerin tuotantoon. Yhtyeen neljäs studioalbumi Phobia on tehty Barnesin kanssa ideoita pallotellen, ja herra vierailee myös hirnumassa muutamalla raidalla.

Six Feet Underista saa myös mainion verrokin niille dödö-faneille, joille Torture Killer ei jostain mystisestä syystä ole vielä tuttu. Keskitempoista lanausta koristavat harkitun minimalistiset riffit. Paino on vahvasti groovessa ja rytmissä, tilaa on sekä kitaroille että laululle.

Phobia iskee kuin Hiacen tunkki takaraivoon. Levy ei ole brutaaleinta tai nopeinta kyntöä, mutta erinomaisen sävellyksen vuoksi vähemmän on kerrankin enemmän.

Torture Killer rakentaa onnistuneesti melodisemmista mausteista ja lyijynraskaasta biisinjuuresta järkälemäistä takomista, joka havainnollistuu ehkä oivallisimmin Written in Blood -biisissä. Kevyemmillä soundeilla pedattua piinaavaa introa seuraa raskaan tappava säkeistö, jossa nupit kiskaistaan alaoikealle. Kuin seuraisi paloittelijamurhaajaa työssään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.