Totta vai tarua? – Anttoni Salmisen, 23, upeat fantasiakuvat houkuttelevat unenomaiseen taikamaailmaan

Kun jämsänkoskelainen Anttoni Salminen, 23, istahtaa tietokoneen ja piirtopöydän ääreen, aika pysähtyy. On vain kuvat ja fiilis, alitajunta ja loputon halu kokeilla ja oppia uutta. Tunteja saattaa vierähtää yhdellä istumalla kahdeksan, jopa 14, kunnes kuva on valmis.

– Taide ja valokuvaaminen ovat kiehtoneet minua ihan aina. Ensimmäiset kuvamanipulaatiokokeiluni tein teini-iässä, mutta nelisen vuotta sitten innostuin tosissani. Nykyään valokuvaaminen on hyvin olennainen osa elämääni, huomaan mielenkiintoista kuvattavaa kaikkialla, Salminen kertoo.

Kuvauskohteina luonto yksityiskohtineen ja ihmiset kiinnostavat eniten. Tämä näkyy myös kuvamanipulaatioissa, joissa maisemaan usein ilmestyy pikkuruinen ihminen. Oikeastaan kaikki on alkanut halusta tehdä eri tavoin, leikitellä, kurkistaa toisenlaisesta vinkkelistä, luoda omanlaisia illuusioita.

– Rakentamallani kuvalla on aina merkitys, takaa löytyy jokin tunnelma tai tarkoitus. Katsojalla on tietenkin vapaus tulkita se haluamallaan tavalla, pääasia on, että onnistuisin herättämään jotain. Kun kuvaan lisää ihmishahmon, se saa heti uudenlaisen ulottuvuuden ja syvyyden.

Kuvien unenomainen herkkyys houkuttelee sukeltamaan fantasiamaailmaan. Avaruus on yksi toistuvista elementeistä, joka kiehtoo nuorta taiteilijaa loputtomiin. Myös erilaiset tekniikat ja kuvankäsittelyohjelmat mahdollisuuksineen innostavat.

– En ole koskaan tehnyt kahta kuvaa täysin samalla tavoin, vaan joka kerta kokeilen jotain uutta. Opin tekemällä koko ajan lisää, on huikea tunne oivaltaa jotain, ja huomata että homma kehittyy. Ei ne kuvat tietenkään aina onnistu, mutta ikinä en jätä työtä kesken vaan teen sen loppuun asti.

Valokuvaajana sekä kuvien käsittelijänä Salminen on täysin itseoppinut. Sinnikäs opettelu ja periksiantamattomuus, luovuus ja syvä palo itsensä ilmaisuun ovat ajaneet eteenpäin. Kuvamanipulaatioita Salminen tekee viikossa viidestä kymmeneen ja julkaisee niitä Instagramissa ja Facebookissa tavallisesti yhden viikossa. Inspiraatio tekemiseen ei kuitenkaan lähde sosiaalisesta mediasta vaan jostain ihan muualta.

– Musiikki, taide ja luovat ystävät ovat tärkeimmät asiat joista ammennan. Olen kiitollinen samalla aaltopituudella olevista ystävistäni, saan heiltä paljon voimaa. Musiikki, joku hyvä ambient-biisi vaikka, johdattaa minut flow-tilaan, jossa tekeminen sujuu lähes alitajuisesti. Taiteilijoista ihailen erityisesti Salvador Dalin, Rob Gonsalvesin ja Erik Johanssonin kädenjälkeä.

Tällä hetkellä Jämsän kirjastossa työskentelevän Salmisen unelmana olisi tehdä kuvista ja kuvaamisesta joku päivä ammatti. Tulevaisuus on avoin – ja täysin muokattavissa.

Anttoni Salmisen kuvat löytyvät somesta nimellä Phanttoni Digital Creations.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .