Trivium - In Waves

TRIVIUM

In Waves

Roadrunner
Floridalainen metallibändi Trivium yrittää uutukaisellaan mahdotonta. Se vie aiempien levyjensä ääripäitä vielä kauemmas toisistaan. Radioystävälliset tarttuvat pop-kertosäkeet ja nyt jo äärimetallista ammentavat rankemmat mättöosat eivät valitettavasti toimi keskenään lainkaan.

Keikalla Trivium on aina ollut soittotaidoiltaan loistava. Levyllä ihmetystä herättää taas tappiin asti tuotettu ja miksattu soundi. Miksi ihmeessä bändin täytyy hioa mättönsä tasapaksuksi mössöksi ja autotunettaa puhtaat vokaalisuoritukset? Nyt levy ei hengitä lainkaan, ja soitto on millintarkkudessaan kuin robottien aikaansaamaa.

Parhaiden örinäbiisien esikuvina on ollut selvästi bändejä kuten Machine Head, Fear Factory ja Devildriver. Triviumin on kuitenkin pakko tunkea jokaiseen biisiin jollotusmelodialla varustettu radiokertosäe riippumatta kappaleiden muiden osien rankkuudesta. Bändi tiputtelee riffejä toisensa perään, mutta kunnon biisien säveltäminen on unohtunut.

18 biisiä levyllä on aivan liikaa, ja toimivamman tuotoksen tästä olisi saanut pudottamalla ainakin kahdeksan kappaletta pois. Viimeiseksi säästetty Sepultura-coveri Slave New World ei tuo alkuperäiseen esitykseen mitään uutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.