Tuomari Nurmio & Hoedown: Tales Of Judge Bone

Tuomari Nurmio & Hoedown

Tales Of Judge Bone

Ratas Music

Arvio: 3/5

Tuomari Nurmio on tunnettu siitä, ettei hän viihdy saman projektin parissa kovin montaa vuotta. Kallion kaduilta repäistyn Dumari ja Spuget -bändin slangivetoisen rymistelyn jälkeen mies palaa taas vaihteeksi englanninkielisen materiaalin ja Judge Bone -hahmon pariin.

Oivalliseksi kokonaisuudeksi osoittautuva Tales Of Judge Bone on tyylipuhdasta amerikkalaista juurimusiikkia. Autenttisuuteen pyrkivän albumin materiaali risteilee sujuvasti bluegrassin, countryn, bluesin ja soulin välillä, ja välillä on vaikea uskoa, että tällaista jälkeä on saatu aikaan kotimaisin voimin.

Iso kiitos kuuluu bändille: Nurmio ei ole tunnetusti tinkinyt taustayhtyeistään, eikä Hoedown tee tässä suhteessa poikkeusta. Seitsenhenkiseksi paisuneen ryhmän riveistä löytyvät muun muassa Ninni Poijärvi, Jarmo Nikku, Esa Kaartamo, Olli Haavisto ja Masa Maijanen. He osoittavat hallitsevansa suvereenisti tämän tyylilajin kiemurat.

Nurmion lähiaikojen helmasynti on ollut vanhan materiaalin uudelleenlevyttäminen ja loputon kierrättäminen. Alun perin 1980-luvulla levytetyt Buffalo’s Bone ja You Hate Me And My Stetson Hat kuultiin muutaman vuoden takaisella Big Bear’s Gate -albumilla ja nyt ne ovat löytäneet tiensä tällekin levyllä. Eikö olisi kiinnostavampaa tehdä täysin uutta musiikkia, kun sitäkin tuntuu syntyvän?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.