Tuomas Kauhanen Sano vaan Tuomas

Mainettaan jo kymmenisen vuotta Näkökulma-yhtyeessä ja sittemmin soolona kartuttanut Tuomas Kauhanen on haudutellut valtavirtasuosioon tähtäävää debyyttiään rauhassa.

Asetelma onkin päällisin puolin kunnossa. Pahapoikamaista ja karheaa ulosantia säestävät tuottajamoguli MGI:n kansainvälisen tyylin taustat. Lyriikoissa keskitytään juhlimiseen ja arjen irtiottoihin, mutta yritetään myös herkistyä tunteiden käsittelyyn.

Harmillista Kauhasen kannalta on vain se, että albumi putoaa sarjaan, jossa yrittäjiä piisaa kolmetoista tusinassa. Sano vaan Tuomas ei lopulta tarjoa mitään uutta tai merkittävää verrattuna esimerkiksi levylläkin vierailevien Elastisen ja Cheekin meininkeihin.

Yleisellä tasolla soundissa löytyy potkua ja kertosäkeissä tarvittavaa yksinkertaisuutta, mutta kokonaisuus tuntuu jäävän kollaasiksi jo kuulluista tyyleistä.

Vaikka määrätietoisesti hitiksi suunniteltu Miksi naiset rakastuu renttuihin? erottuukin kappaleista jossain määrin, ei se yksin pelasta levyä muuten vaivaavaa kasvottomuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.