Tuore tangokuningas Teijo Lindström lupaa nostaa esiin unohtuneita tangoja

Lauantai-illalla Seinäjoen Tangomarkkinoilla valittiin uudeksi tangokuninkaaksi orimattilalainen Teijo Lindström. Jyväskylää edustanut Antti Kuhmonen eteni toiselle kierrokselle, mutta ei päässyt enää jatkoon superfinaaliin.

Lindström on johtanut alusta, vuodesta 1999 alkaen Järvenpäässä toimivaa, Pohjois-Euroopan suurinta show-kuoroa, Viihdekuoro Buffoa. Lindströmin myötä tangokulttuuri saattaakin saada uusia piirteitä ja tangotuomaristo kehui hänen versiotaan finaalissa kuulusta Kotkan ruusu -tangosta. Toisella kierroksella hänen esittämänsä tango Taivas salamoi sai ylivoimaisesti suurimmat aplodit Seinäjoki Areenan yleisöltä.

Lindström sanookin uskovansa, että hänen suonissaan virtaa tango!

- Tiedän, että tehtäväni tässä maailmassa on tuoda laulullani iloa ihmisille. On hienoa päästä koskettamaan musiikilla mahdollisimman monia kuulijoita.

- Olen musiikillisesti monipuolinen laulaja, enkä pelkää lähteä toteuttamaan edes suuruuden hulluja ideoita.

Lindströmin tangolupaus on, että hän kaivaa arkistoista vanhoja unohdettuja tangoja ja nostaa ne esiin.

Superfinaaliin ylsi Lindströmin lisäksi Markku Uhlbäck, ja molemmat saivat yleisöltä raivoisat suosionosoitukset. Kummankin finalistin kannattajat pitivät Areenan salissa suurta ääntä suosikkinsa puolesta.

Tuomaristo ylisti Lindströmin taitoja vuolaasti, kuninkaalla on heidän mukaansa todellinen superääni. Hän on myös tunteellinen, musikaalinen, aito, määrätietoinen ja ihmisläheinen.

Kruunaus olikin Lindströmille tunteellinen hetki ja hän joutui pinnistelemään pystyäkseen laulamaan tangokuninkaiden perinteisen Onnemme kyyneleet -tangon.

Teijo Lindströmin voi nähdä Tangokuninkaana ensimmäisellä tanssilavakeikalla yhdessä tangokuningatar Aino Niemen kanssa Turun Uittamon Paviljongissa 14.7.

Tänä vuonna tangokuninkaalliset saavat pitkän tauon jälkeen tehdä heti tulevana syksynä oikean tangolevyn.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .