Turbo 3D

Animaatiostudio DreamWorksin (Shrek- ja Madagascar-elokuvat) uusin elokuva Turbo kertoo varmaan maailman optimistisimman tarinan. Kilpa-ajamisesta haaveilevan etanan toive toteutuu, kun se yllättäen alkaa toimia kuin supernopea auto.

Omakotitalon puutarhassa asustava päähenkilö fanittaa kuuluisaa Indy-kuljettajaa. Elämä on sille yhtä kuvitteellista kilpa-ajoa, milloin tomaatteja, milloin ruohonleikkuria vastaan.

Kun taco-kioskin työntekijä kaappaa etanan tieltä mukaansa, sen elämä muuttuu täydellisesti. Tarina huipentuu Indianapolisissa ajettavaan Indy-kisaan.

Haaveilu ja optimismi ovat tuttua tavaraa lastenelokuvissa ja niin pitääkin olla. Turbossa käsitellään myös sympaattisesti ystävien ja sisarusten välistä solidaarisuutta. Latinohahmot sen sijaan ovat tarpeettoman stereotyyppisiä.

Turbo on vauhdikas, herkullisen näköinen, hauska ja päähenkilö on söpö. Idea turboahdetusta etanasta on mainio ja Fast and Furious -viittaukset hupaisia. Järin mieleenpainuva elokuva ei silti ole. John Lasseterin Autot-elokuvien kilpailukohtauksilla ratsastetaan jälleen.

Tarina olisi myös kaivannut hieman enemmän jännitystä, sillä nyt kaikki etenee liian itsestään selvästi.

Ohjaus: David Soren. Lajityyppi: animaatio, seikkailu. K7.