Tuttua tilutusta Stratovariukselta

STRATOVARIUS

Elysium

Edel
Päkäpäkäpäkäpäkä. Tilulilulilulilu. Iiiiiii.

Siinäpä foneettisena tulkintana Stratovariuksen 13. albumin sisältö. Ei mitään uutta siis stratosfäärin alla. Timo Tolkki teki toissalevyn alla tilaa Matias Kupiaiselle, mutta meno jatkui yhtä vinkeänä kuin ennenkin. Stratocell-pupu ei hyydy.

Tämä tietysti lämmittää stratoforcen AC/DC-koulukuntaa. Innovatiivisemman power metalin ystävät ovat aikaa sitten siirtäneet tutkansa luovempien säveltäjien suuntaan.

Elysiumin kohokohtia on horisontista nouseva Lifetime In a Moment. Under Flaming Skiesin hurjasti myllyttävä kitarariffi toimii, mutta biisin karmiininpunaisen tunnelman vesittää laulun ja kitarasoolon hilipatihippaa-meininki. Ilmava voimaballadi Move the Mountain toimii ihan siitä syystä, että sitä ole turboahdettu täyteen melodiaa.

Pöhöttynyt 18 minuutin järkäle Elysium on kaksiteräinen miekka. Koska aikaa on läjä päin, on kierroksia maltettu laskea ja saadaan hieman sieluakin soittoon. Toisaalta tällaiset monumentit vaativat maailmanluokan sävellysideoita, jotta sen läpi jaksaa nukahtamatta. Nyt ei jaksanut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.