Tuulensuun veistospuisto ehostuu

Tuulensuun veistospuisto kunnostetaan ja sen tunnettuutta lisätään. Viitasaaren Pasalan kylään yksityisin varoin vuosina 1992–2005 rakennettu Tuulensuun veistospuiston kunnostaminen ja tunnettuuden lisääminen -hanke on saanut EU-rahoitusta reilut 25 000 euroa. Kunnostuksen kokonaiskustannusarvio on 40 000 euroa.

Tuulensuun veistospuisto on arvioitu kansallisesti merkittäväksi kulttuuri- ja matkailukohteeksi, mutta toistaiseksi sen olemassaolo on ollut heikosti suuren yleisön tiedossa.

Kävijöilleen Tuulensuun veistospuisto tarjoaa taide- ja luontoelämyksiä sekä liikuntaa. Puistossa on kuuden tunnetun suomalaisen kuvanveistäjän Martti Aihan, Carolus Enckellin, Radoslaw Grytan, Veikko Hirvimäen, Pekka Jylhän ja Hannu Sirénin julkiset teokset.

Tuulensuussa toimii myös kuvataiteilijoiden vierasateljee, mutta se ei yksityisen käytön vuoksi ole avoinna yleisölle, eikä alueella ole lähipalveluita. Viitasaarelta matkaa Tuulensuuhun kertyy 29 ja Pihtiputaalta 43 kilometriä. Tavoitteena on järjestää puiston yhteyteen palvelut niin, että eri ikäiset yksin tulevat, perheet ja pienryhmät voivat omatoimisesti tutustua puistoon, Pohjoisen Keski-Suomen luontoon ja veistoksiin.

Kesällä 2017 hankkeessa kunnostetaan ensin puiston polut. Vuosina 2018 ja 2019 teetetään puiston opasteet, painetaan esitteet ja rakennetaan levähdys- ja eväidensyöntipaikka, kunnostetaan infopiste, rakennetaan käymälä sekä laituri Kolimalta veneillä liikkuvia varten. Samoin järjestetään yleisöopastuksia ja lapsille kuvanveistoleiri.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .