Tuuttimörkö – On totta

Lähinnä Dj Kridlokkin ja Eevil Stöön albumeilta tunnetuksi tullut Tuuttimörkö on saanut valmiiksi odotetun debyyttinsä. Reilu kolmivarttinen On totta johdattaa maltillisella, mutta määrätietoisella sykkeellä kuulijan penseään maailmaansa.

Omintakeisen tyylinsä puolesta Tuuttimörkö sijoittuu samoille vyöhykkeille Monsp-kollegojensa kanssa. Vaikka ”swägin” mainitaan usein olevan musta, kappaleiden aiheista ja kielikuvista löytyy suorastaan riemunkirjavia sävyjä. Olennaisena osana artistin mielenmaisemaan kuuluukin jalostuneempi huumori, joka ei kuitenkaan ole liian naiivia tai vaikeaselkoista. Albumin tuotannosta vastaavan Dj Kridlokkin rytmeissä on syvyyttä ja mukaansatempaavuutta huolimatta alati tahmaisesta temposta.

Vaikka debyyttiä vaivaakin paikoittainen monotonisuus, onnistuu Tuuttimörkö pitämään albuminsa palaset oikeassa järjestyksessä, eikä useampikaan kuuntelukerta tunnu puuduttavalta. Ilmaisun hienostunut kunnianhimottomuus toimii jopa artistin meriittinä, kuten kappale Tee mitä lystäät hyvin osoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.