UMK ja YleX yhdistävät voimansa: avoin kilpailu tekee paluun Euroviisuihin

Kaikille avoin Uuden Musiikin Kilpailu palaa! UMK ja radiokanava YleX tuottavat tulevana syksynä UMK-kauden, jonka aikana valitaan Suomen edustaja kevään 2020 Eurovision-laulukilpailuun.

– Haluamme yhteistyöstä voimaa ja tehoa uusien biisien hakuun ja kilpailuun. Tämä tuo uudenlaisia mahdollisuuksia myös osallistuville artisteille. Vuoden Musiikkimediana palkitun YleX:n rooliin kuuluu rakkaus uutta musiikkia kohtaan. Sen tärkeä tehtävä on aina ollut nostaa ja tukea uutta suomalaista musiikkilahjakkuutta, kertovat Ylen UMK:n tuottaja Anssi Autio ja YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kautto.

Uuden Musiikin Kilpailu on tuotettu viimeiset kaksi vuotta kutsuartistiperiaatteella. Suomea ovat edustaneet Euroviisuissa vuosi sitten Saara Aalto ja tänä keväänä Darude ja Sebastian Rejman.

– On ollut hienoa työskennellä suomalaisten huippuammattilaisten kanssa ja tuottaa upeat esitykset niin Lissabonin kuin Tel Avivin euroviisuestradeilla. Nyt lähdemme ensi vuoteen jälleen avoimella haulla ja luomme lähivuosille koko musiikkialaa yhdistävän kilpailun, Autio sanoo.

Avoin ilmoittautuminen ja Ylen ja yleisön yhteinen valinta euroviisuedustajaksi sai myös eniten kannatusta Ylen Viisuvuosi 2020 -palautekyselyssä. Avoimen kisan kannalla oli vastaajista 53 prosenttia (849 ääntä).

Uuden YleX-yhteistyökuvion myötä UMK-projektissa on tiiviisti ensi kaudella mukana myös YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen. Hän vetää kunnianhimoisesti tiimiä, joka valitsee artistit UMK:n loppukilpailuun.

Haku UMK2020-kaudelle alkaa 1.11. ja päättyy 8.11.2019 osoitteessa yle.fi/umk.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .