Uusi Manner: Uusi Manner (Omakustanne)

Uusi Manner on jyväskyläläinen bändi, joka soittaa akustista folksävytteistä poppia. Bändi on juuri julkaissut ensimmäisen EP:nsä, joka sisältää kuusi kappaletta.

Soitanta on levollista ja lämmintä, ja laulaja-sanoittaja Aurooran ääni on sävykkään kirkas. Äänimaailma on melko riisuttu, pääosassa ovat kitara ja laulu.

Kappaleet ovat herkkiä ja melodisia. Luontovertausten kautta rakkautta käsitteleviä sanoituksia ja folkahtavaa ilmaisua kuunnellessa ei voi välttyä ajatukselta, että Scandinavian Music Groupin musiikki on varmaankin yhtyeelle melko tuttua, ja samankaltaisuus hieman häiritsee.

Vahvimmaksi biisiksi levyltä nousee sen päättävä Tyttö, joka letitti tuulen. Se on tunnelmallisen salamyhkäinen kappale, jossa on annos onnistunutta shamanistisuutta. Se näyttää suunnan, jota hieman omaperäisemmäksi twistaamalla yhtye voisi lähteä tyyliään hiomaan.

Lyriikoiden vahvoista vaikutteista ja ajoittaisesta kömpelyydestä huolimatta niissä on myös kekseliäitä ilmauksia ja kuulee selvästi, että sanoituksia on mietitty keskimääräistä enemmän.

Levy ei ärsytä, muttei kohahdutakaan. Se kuitenkin näyttää, että yhtyeessä on ainesta.