Uusi Manner: Uusi Manner (Omakustanne)

Uusi Manner on jyväskyläläinen bändi, joka soittaa akustista folksävytteistä poppia. Bändi on juuri julkaissut ensimmäisen EP:nsä, joka sisältää kuusi kappaletta.

Soitanta on levollista ja lämmintä, ja laulaja-sanoittaja Aurooran ääni on sävykkään kirkas. Äänimaailma on melko riisuttu, pääosassa ovat kitara ja laulu.

Kappaleet ovat herkkiä ja melodisia. Luontovertausten kautta rakkautta käsitteleviä sanoituksia ja folkahtavaa ilmaisua kuunnellessa ei voi välttyä ajatukselta, että Scandinavian Music Groupin musiikki on varmaankin yhtyeelle melko tuttua, ja samankaltaisuus hieman häiritsee.

Vahvimmaksi biisiksi levyltä nousee sen päättävä Tyttö, joka letitti tuulen. Se on tunnelmallisen salamyhkäinen kappale, jossa on annos onnistunutta shamanistisuutta. Se näyttää suunnan, jota hieman omaperäisemmäksi twistaamalla yhtye voisi lähteä tyyliään hiomaan.

Lyriikoiden vahvoista vaikutteista ja ajoittaisesta kömpelyydestä huolimatta niissä on myös kekseliäitä ilmauksia ja kuulee selvästi, että sanoituksia on mietitty keskimääräistä enemmän.

Levy ei ärsytä, muttei kohahdutakaan. Se kuitenkin näyttää, että yhtyeessä on ainesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Hanuri on rakkauksista suurin – Kari Keurulainen sai Porthan-palkinnon Viitasaarella

Näyttelyarvio: Taiteilijatar katsoo naamion takaa – Ateneumissa on esillä myös ennen näkemättömiä Helene Schjerfbeckin maalauksia

Teatteriarvio: Annika Poijärvi ja Pirjo Lonka tekevät räiskyvät roolisuoritukset Kansallisteatterin Kjell Westö -dramatisoinnissa

Kirja-arvio: Talvisodassa Lapissa taisteltiin tappavissa sääolosuhteissa – Miten talvisotataitoa Suomessa harjoiteltiin ennen sotia?

Levyarvio: Robbie Williams teki yhden tämän joulun parhaista levyistä Bing Crosbyn hengessä

JKMM Arkkitehdit on voittanut Kansallismuseon lisärakennuksen suunnittelukilpailun

Keikka-arvio: Oksentelevista korppikotkista kertova trio voitti yleisön puolelleen – The Aristocrats kävi Tanssisali Lutakossa Jyväskylässä

Teatteriarvio: Toksinen kapitalismi myrkyttää koko perheen Kansallisteatterin amerikkalaisessa klassikkonäytelmässä – Aku Hirviniemi vaihteeksi vakavan draaman parissa

Konserttiarvio: 120-vuotista taivaltaan juhliva Mieskuoro Sirkat teki vaikutuksen loppuunmyytyyn yleisöön

Popkantelisti, laulaja Ida Elina esiintyy Sepän Kipinässä – Poppi soi kanteleella myös Linnan jatkoilla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.