Uusi alku

Emma Salokoski

Kiellettyjä asioita

Warner

Arvio: 4/5

Kiellettyjä asioita -levyn markkinointi Emma Salokosken ensimmäisenä soololevynä tuntuu vähän omituiselta. Virallisesti se sellainen onkin, mutta monet monitaiturin faneista ovat varmasti mieltäneet myös Emma Salokoski Ensemble -nimellä julkaistut levyt laulajan sooloiksi. Oli miten oli, niin nyt Salokoski on tehnyt levyllisen musiikkia uusien yhteistyökumppaneiden kanssa ja luonut onnistuneesti nahkansa.

Vähän kaikkea kokeillut Salokoski on tähän mennessä ollut parhaimmillaan modernin rytmimusiikin laulajana Quintessence- ja Q-Continuum -yhtyeissä. Ensemblen kanssa tehdyillä levyillä linja liikkui jossain bossa novan, folkpopin ja jazzin välimaastossa. Kiellettyjä asioita on melko puhdas pop-levy.

Tunnelmointia on yhä mukana, mutta pääosin Salokosken itsensä säveltämien ja sanoittamien laulujen ilmaisu on aiempaa suoraviivaisempaa ja soundeiltaan modernia. Tekstit tuntuvat hyvin henkilökohtaisilta tarinoilta taitekohdassa olevan 38-vuotiaan naisen maailmasta. Matka omassa elämässä kohti jotain uutta on synnyttänyt yhdeksän poplaulua, joilla Salokoski varmasti löytää uusia kuulijoita, mutta saattaa menettää osan vanhoista faneistaan. Se on vain ja pelkästään heidän oma häpeänsä, sillä Kiellettyjä asioita osoittaa Salokosken olevan myös poplaulajana maan parhaimmistoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.