Uusia Muumi-biisejä lauletaan pian Hannele Huovin sanoin

Keuruulla asuva kirjailija Hannele Huovi on ollut keskeisessä asemassa työryhmässä, joka julkaisee torstaina kirjailija, taiteilija Tove Janssonin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi cd-levyllisen uusia Muumi-lauluja. Muumiperheen lauluretki -äänitteellä on 17 kappaletta, joiden tekstit ovat Huovin ja sävellykset Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen lehtorin Soili Perkiön käsialaa.

Tammen kustantamalla cd:llä on Janssonin hengessä tehtyjä lauluja Nuuskamuikkusen sävelistä Pikku Myyn räppiin, mm. Nipsun rohkeuslaulu, Taskurapu, Silkkiapina ja Nuuskamuikkusen nappi. Niitä tulkitsevat Eija Ahvo, Johanna Kurkela, Jarkko Tamminen, Markus Bäckman, Viivi Helisalo ja joukko Tapiolan kuoron laulajia. Äänitteeseen liittyvän kirjan ovat kuvittaneet Riina ja Sami Kaarla.

– Annan arvoa sille, että saan näin olla juhlistamassa Tove Jansson -vuotta. Aloittelimme projektia toissa kesänä, joten työn edetessä oli mahdollisuus rauhassa ryömiä Muumi-atmosfääriin ja nauttia uudelleen alkuperäiset Muumi-kirjat. Takana on hauska prosessi todella hienojen taiteilijoiden kanssa, Huovi iloitsee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .