Uusnatsijärjestön ex-johtaja katuu tekojaan ja pyytää anteeksi

Kansallissosialistisen Suomen vastarintaliikkeen entinen johtaja Henrik Holappa, 30, kertoo tuoreessa muistelmateoksessaan, miten hän uhrasi 15 vuotta elämästään uusnatsismille. Minä perustin uusnatsijärjestön -teoksen on julkaissut Into Kustannus.

”Tämä on tunnustukseni, joka minun täytyy antaa itseni, yhteiskunnan ja loukkaamieni ihmisten edessä ja toivoa anteeksiantoa", Holappa lausuu kirjan tiedotteessa.

Sisäasiainministeriö on arvioinut Suomen vastarintaliike -järjestön voivan aiheuttaa ”yhteiskunnallisesti merkittäviä turvallisuusuhkia”. Järjestön tavoitteena on kansallissosialistinen Pohjola.

Suomen vastarintaliike tai sen jäsenet on yhdistetty useisiin väkivallantekoihin. Esimerkiksi Jyväskylän kirjastopuukotuksesta (2013) tuomitut olivat mukana liikkeen toiminnassa. Viime kesänä Vastarintaliikkeen mielenosoitus muuttui väkivaltaiseksi Jyväskylän keskustassa. Poliisin mukaan mellakassa oli mukana useita suomalaisia liikkeen johtohahmoja.

Jyväskylän-tapausten aikaan Holappa ei enää ollut Suomen vastarintaliikkeen johtaja. Hän luopui johtajuudesta vuonna 2012, mutta ei vielä kokonaan jättänyt liikettä.

”Olisi ollut paljon parempiakin tapoja viettää nuoruusvuosiaan kuin perustaa natsiliike ja yrittää ystävystyä väkivaltaisten uusnatsien kanssa. En kuitenkaan voi muuttaa menneisyyttäni. Voin ainoastaan rakentaa tulevaisuuttani – ja se alkaa nyt”, Holappa sanoi Yleisradion haastattelussa sunnuntaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .