VIISI - Viisi

VIISI
Viisi
Sony Music
"Väreistä parhain on harmaa / on elämä parhaimmillaan / varsin hillittyy ja hallittuu" laulaa Viisi poppia a cappella ja tulee samalla tiivistäneeksi ensimmäisen albuminsa perusvireen. Vaikka jossain taustalla paistaisi ironian häivä, se on viileää kevätaurinkoa. Se ei ikinä tulistu.

Teknisesti kaikki on kohdallaan ja siltä saralta löytyykin albumin kiinnostavin piirre. Viiden naisen lauluyhtyeessä äänialoja ei ole perinteiseen tapaan jaettu, vaan kukin laulaa mitä milloinkin. Tämä tuo levylle sävykkyyttä, jota sen lauluaiheista ja - tyylistä uupuu.

Pihakeinu-lauantaisiivous-sanapaletilla lauletaan jaetusta rakkaudesta, jostakin sen tapaisesta, erosta ja yksinolosta. Ja vaikka taustayhtyettä ei ole, ihan hirveän kaukana ei olla Scandinavian Music Groupin ja Terhi Kokkosen tunnelmista. Ollaan niin lähellä, että Viiden Pauliina Kokkonen on asiallista mainita Terhin siskoksi.

Kappaleet on säveltänyt mukana laulava Virpi Eroma, mutta sanoittajia on useita. Ehkä siksi teemat tuntuvatkin turhaan toistavilta, toisaalta hajanaisilta, levy kiteytyneen antiteesiltä. On silti sievä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.