Vakava sairaus toi uuden kipinän musiikkiin

Entisen metalliyhtye Machine Menin keulahahmo Antony Parviainen, 34, tekee tätä nykyä keikkaa satunnaisesti. Antony Parviainen Trio -nimeä kantava kuusihenkinen bändi coveroi klassisia rock-biisejä.

Keikkailun ohella Parviainen työstää kuitenkin uutta materiaalia uuden bändinsä kanssa. Ulos on määrä tulla syksyllä valmiin paketin kera.

- Bändi on ollut työn alla parisen vuotta ja tänä aikana olemme etsineet sille ennen kaikkea tyyliä ja fiilistä. Musiikki on muovautunut nykyisekseen kokeilemalla ja sillä tavoin löytänyt parhaiten muotonsa meidän käsissä.

- Parhaillaan työstetään promolevyä. Tarkoituksemme on tehdä kappaleet mahdollisimman valmiiksi ja saada bändi näyttämään mahdollisimman valmiilta, kun lähdetään keikoille.

Machine Men toimi aktiivisesti vuosina 1998-2011 ja ehti järisyttää kansainvälisiä musiikkipiirejä, levyttää kolme pitkäsoittoa ja keikkailla lähemmäs 400 kertaa Euroopassa. Äänekosken Suolahdessa yhdessä J-V Hintikan, Jani Norosen, Jarno Parantaisen ja Eero Vehniäisen kanssa perustettu yhtye eli villiä nuoruutta, johon kuului menestystä, mutta myös paljon epäonnea. Vuodet opettivat nykyisin Jyväskylässä asuvalle Parviaiselle, että musiikkibisneksessä kaikki asiat eivät ole sitä, mitä annetaan ymmärtää. Lopulta nuoret miehet päätyivät eri teille.

Vastoinkäymiset eivät kuitenkaan loppuneet. Elämänarvot menivätkin kokonaan uusiksi, kun Parviaisella todettiin leukemia vuonna 2012.

- Siinä vaiheessa, kun palikat käännetään ympäri ja joutuu oikeasti ajattelemaan mikä elämässä on tärkeintä, terveys oli etusijalla. Sairastumisen myötä löysin uudelleen kipinän musiikkiin ja kirjoittamiseen. Täytyy kiittää silloin ympärillä olleita ihmisiä, jotka osaltaan tarjosivat apua myös musiikillisissa asioissa.

Parviainen on asunut jo kymmenen vuoden ajan Jyväskylässä, mutta pitää edelleen tiukasti kiinni omista juuristaan.

- Suolahti on kotipaikkani, vaikka asuisin missä päin maailmaa tahansa. Äiti ja isoveljeni perheineen asuvat edelleen Suolahdessa ja siellä tulee käytyä viikoittain.

Suolahden ajoilta miehellä on muistissaan pelkästään hyviä muistoja, joista päällimmäisenä esiin nousevat aktiiviset nuoruusvuodet.

- Minulla oli onnellinen lapsuus, isä, äiti, ruokaa pöydässä, katto pään päällä, hyviä ystäviä ja harrastuksia. Paljon pelattiin potkupalloa, emmekä ikinä olleet neljän seinän sisällä tekemättä mitään. Koulupäivien jälkeen tai kesälomalla oltiin aina harrastamassa jotain. Liikunta oli jo silloin lähellä sydäntä.

Antony Parviainen Trio esiintyy lauantaina 8.8. Jurassic Rockissa Mikkelissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.