Varikkolääkärin tarina julki keväällä

Jyväskyläläisen F1-varikkolääkärin Aki Hintsan tarina ilmestyy maaliskuussa Oskari Saaren kirjassa Aki Hintsa – Voittamisen anatomia (WSOY).

Saari on haastatellut kirjaan Hintsan lisäksi tämän työntekijöitä ja valmennettavia. Mukana on useita F1- ja yritysmaailmasta tunnettuja nimiä.

Monissa kevään tietokirjoissa paneudutaan ajankohtaisiin turvallisuuspoliittisiin kysymyksiin. Jyväskyläläinen Docendo julkaisee aiheesta kaksi puheenvuoroa, dosentti Markku Salomaan Puhutaan Natosta -kirjan ja Washingtonissa suurlähettiläänä toimineen Jukka Valtasaaren teoksen Suomen turvallisuus.

Jyväskylän yliopiston tutkija Antero Holmila ja dosentti Simo Mikkonen julkaisevat kirjan Suomi sodan jälkeen – Pelon, katkeruuden ja toivon vuodet 1944–49 (Atena).

Jyväskyläläiseltä Atenalta ilmestyy myös Suomen peliteollisuuden nousua ruotiva, Tieto-Finlandia-palkitun Elina Lappalaisen teos Pelien valtakunta.

Filosofian tohtori, tietokirjailija Touko Perko julkaisee tammikuussa nobelisti A.I. Virtasen elämäkerran Mies, liekki ja unelma (Otava). Kirjassa perehdytään Virtasen elämään biokemistinä, tiedepoliitikkona ja toisinajattelijana.

Uusia tietokirjoja ovat myös mm. Vanki, vakooja, sissi (Atena), joka kertoo inkeriläisen Matti Putkisen selviytymistarinan. Toimittajana on tietokirjailija Mikko Porvali.

Jussi Murtosaarelta ilmestyy kirjat Luontokuvaajan Suomi sekä Sami Karjalaisen kanssa tehty Hämmästyttävät hyönteiset (Docendo).

Jyväskyläläinen Matti Rautiainen on kirjoittanut teoksen Neidon kyynel ja muita tarinoita Olavinlinnasta (Aarni).

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .