Vasta 18-vuotias Aino Niemi valittiin tangokuningattareksi

Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailussa valittiin uudeksi tangokuningattareksi tiukassa mittelössä kouvolalainen Aino Niemi, 18. Tangolupauksessaan Niemi lupasi säilyttää tangon sydämessään ja pilkkeen silmäkulmassaan.

- Täydellinen tunnelma, äärettömän valloittava esiintyjä, häikäisevä ja sielukas, tuomaristossa istuva tangokuningas Matti Korkiala kehaisi Niemeä. Tuomariston Tarja Närhi kehui Niemeä kasteenraikkaaksi ja hänen ääntään sydämeenkäyväksi. Närhi heitti myös, että haluaisi olla Niemen äiti.

Jyväskyläläinen Ailamari Vehviläinen putosi jo ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailusta.

Voiton ratkaisseessa superfinaalissa Niemi ja Mia Leivo esittivät tämän vuotisen Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun voittajalaulun Elämälle ja yleisö osoitti jo sen jälkeen raikuvimmat aplodit juuri Niemen esitykselle.

Ennen kilpailua Aino Niemi laski vahvuuksikseen ikänsä, jolla hän erottuu joukosta, sekä asiallisen otteen kilpailuun.

- Haluan tuoda lavoille mukanani tuulahduksen nuoruudesta. Kuningattaren titteli merkitsee minulle menestymistä asiassa, josta nautin todella paljon. Haluan olla nöyrä, ahkera ja luonnollinen.

- Vuosi tulee olemaan ahkeraa työntekoa, elämyksiä ihmisten ja musiikin parissa.

Kotikaupungissaan Kouvolassa hän pyrkii esiintymään niin pian kuin siihen vain on mahdollisuus.

Kouvola on myös viime vuoden tangokuninkaan Marco Lundbergin kotikaupunki.

Jyväskyläläinen Vehviläinen tippui jo aiemmin

Tangokuningattaren valitsi tuomaristo, mutta myös yleisöllä oli mahdollisuus sanoa oma mielipiteensä ennen finaalia. Yleisöäänestyksessä eniten ääniä saivat ylöjärveläinen Mia Leivo sekä nokialainen Pasi Kivimäki, kumpikin Pirkanmaan seudulta.

Viime vuonna kuninkaallisiksi kruunatut Marco Lundberg ja Erika Vikman neuvoivat uusia kuninkaallisia.

- Olkaa vain oma itsenne ja tehkää parhaanne, Lundberg sanoi,

- Ja jutelkaa itseänne viisaampien, luotettavien ihmisten kanssa – ettei koko homma lähde raiteilta. Keikat pitää tehdä hyvin, yleisöä ja keikkajärjestäjiä kunnioittaen, Vikman täydensi.

Tangoviikolla julkistettiin Lundbergin ensisingle ja Vikmanilta on ilmestynyt kaksi singleä, mutta uudet tangokuninkaalliset pääsevät jo heti syksyllä tekemään omaa tangoalbumiaan.

Finaalikonsertin aikana kuultiin ensimmäistä kertaa myös Tangomarkkinoiden sävellys- ja laulukilpailun voittajakappale ”Elämälle”, jonka on tehnyt asikkalalainen Taru Piira. Seinäjoen Tangomarkkinat Oy sekä Tango- ja Viihdemusiikin Edistämisyhdistys ry ovat järjestäneet jo ensimmäisestä Tangomarkkinat-vuodesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .