Veikko Lavi - Jokainen ihminen on laulun arvoinen - Syvälahden tanssilavateatteri, Osuuskuntateatteri EState

Syvälahden tanssilavateatteri, Osuuskuntateatteri EState

Veikko Lavi - Jokainen ihminen on laulun arvoinen

Ensi-ilta Kangasniemellä 17.7.2011
Järven rannalla, kauniilla paikalla sijaitseva Syvälahden tanssilava on ihanteellinen Veikko Lavi - Jokainen ihminen on laulun arvoinen -esitykselle. Lava huokuu perinteikkyyttä ja rattoisuutta. Esiintyjien ruutupaidat, lätsät ja luonnollinen, rennon vetävä olemus tekevät loput. Joillekin esiintyminen on sisäsyntyistä ja pakotonta, toiset eivät tavoita sitä jotain, vaikka kuinka yrittäisivät.

Syvälahdessa iltamatyyppinen esitys lankeaa vahvojen ja karismaattisten esiintyjien harteille, jotka osaavat sekä laulaa että heittäytyä näyttelemään. He eivät rakenna vitsiä vitsin vuoksi, vaan tarjoavat Lavin hengen mukaisesti huumoria tunteella.

Esitys nojaa vahvasti Veikko Lavin kappaleisiin, jotka sekä sykähdyttävät että naurattavat. Ne saavat arvoisensa tulkit esittäjistään, niin laulajista, erityisesti Tuukka Lehtonen, Miia Palvimo, Joni Pietarinen ja Ritva Parviainen, kuin upeasta orkesteristakin.

Tarja Pyhähuhdan sovitus Lavin käsikirjoituksesta rakentaa musiikin lomaan pienen draamallisen kaaren, joka kaikessa katkelmallisuudessaankin soljuu töksähtelemättä eteenpäin. Näyttelijät tavoittavat aivan jokainen läsnäolemisen taidon, joka tuo esitykseen teeskentelemättömän suoran ja vilpittömän tunnelman. Esitys on niin sujuva, että jossakin vaiheessa suorastaan kaipaa jonkinlaista heittäytyvää säröä, jonka Ritva Parviainen Serenadi hetekalle -kappaleessa hurmaavasti suokin.

Syvälahden tanssilavateatteri tavoittaa täydellisesti Veikko Lavin hengen: ei mitään teko-alkuista, ei tekonaurua, tekohymyä tai tekotaiteellista, vaan suoraan ja sydämestä.

Käsikirjoitus: Veikko Lavi. Sovitus ja ohjaus: Tarja Pyhähuhta. Musiikin sovitus ja ohjaus: Tuukka Lehtonen. Rooleissa: Ritva Parviainen, Jalo Pietarinen, Miia Palvimo, Jere Pietarinen, Joni Pietarinen, Tarja Pyhähuhta, Tuukka Lehtonen. Orkesteri: Joni Romo, Tapio Kallberg, Petri Hokkanen, Risto Ylönen, Maria Tiusanen, Tiina Hakala.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.